21.7 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomeInformatiefEen stukje geschiedenis

Een stukje geschiedenis

Op 3 april 1973 werd het eerste mobiele telefoongesprek gevoerd, maar pas in 1983 kwam de eerste mobiele telefoon op de markt. In het begin waren het nog kleine koffertjes die je mee moest zeulen. Maar in 1993 werd de eerste smartphone (van een handzamer formaat) verkocht, met als extra’s het gebruik van de kalender, het adressenboek, de klok, de rekenmachine en de kladboekfunctie. Je kon ook al e-mails versturen en games spelen. Toentertijd kostte deze telefoons een vermogen en waren ze zeer exclusief.

Sindsdien heeft de markt van de mobiele telefonie een flinke vlucht genomen. De telefoons zijn sinds de jaren ’90 een stuk betaalbaarder geworden. In 1994 werd het eerste mobiele netwerk in Nederland uitgerold, maar pas eind jaren ’90 werden mobiele telefoons bereikbaar voor de Nederlandse consument. In 2002 kwam de eerste smartphone, zoals we die nu kennen, op de markt. Ook kwamen er toen meer soorten abonnementen op de markt en werden de prijzen lager.

Anno 2020 is de mobiele telefoon niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het apparaat is tot onze eerste levensbehoeften gaan horen. Dit heeft ook een keerzijde: bij elk nieuw abonnement dat je afsluit, krijg je weer een nieuwe telefoon. Dit levert ook een berg afval en onnodig verbruik van kostbare grondstoffen op en dat is slecht voor het milieu. Ook betaal je extra voor dat nieuwe toestel. Is je telefoon nog prima, maar je wil wel een nieuw abonnement, dan kun je ook kiezen voor een sim only abonnement.

In dit artikel leggen we je uit wat sim only precies is. Ook kijken we naar welke sim only abonnementen er allemaal zijn en hoe je deze het beste kunt vergelijken.

Wat is sim only?
Een sim only abonnement is een abonnement zonder toestel. Bij je abonnement ontvang je alleen een simkaart. Deze stop je dan in je oude mobiel en klaar is kees.
Let er wel op dat je telefoon simlockvrij is. De providers zetten vaak een simlock op de telefoon, zodat je het simkaartje niet stiekem kan vervangen voor een simkaartje van een goedkope sim only aanbieder. Na één of twee jaar (afhankelijk van de duur van je abonnement) kun je de simlock verwijderen en er een ander abonnement opzetten. 

Soorten abonnementen

Er zijn verschillende sim only abonnementen. Hieronder zullen we de diverse abonnementen behandelen. Zo kun je rustig kijken welk abonnement het beste bij je past.

  • Allereerst hoef je bij sim only niet persé een abonnement af te sluiten. Sim only kan ook met een prepaid tegoed. Je koopt vantevoren een bepaald bedrag en als het op is vul je het weer aan.
  • Er zijn sim only abonnementen met alleen een bepaald aantal belminuten en met onbeperkt sms-en. Dit zijn de goedkoopste abonnementen. Bij sommige abonnementen zit onbeperkt bellen.
  • Verder hebben de meeste sim only abonnementen er, behalve bellen en sms, ook Internet bij. De hoeveelheid GB’s van het Internet verschillen per abonnement. De duurdere abonnementen hebben meer mogelijkheden en soms is het aantal GB’s zelfs onbeperkt.
  • Sommige providers rekenen eenmalig aansluitkosten. Maar dat doen zeker niet alle aanbieders! Op de diverse vergelijkingssites staat dat er netjes bij vermeld.
  • De meeste abonnementen sluit je af voor 2 jaar, maar er zijn ook abonnementen die je voor een jaar kunt afsluiten of zelfs maandelijks kunt opzeggen.
  • De prijzen variëren van 7,50 euro tot bijna 40 euro.

Sim only abonnementen vergelijken

Om sim only abonnementen te vergelijken, kun je het beste op Internet kijken. Er zijn sim only vergelijkingssites waar je in één oogopslag alle verschillende aanbieders en abonnementen ziet. Mocht je liever een persoonlijkere aanpak willen, kun je je natuurlijk ook altijd laten informeren bij een onafhankelijke telecomaanbieder bij jou in de buurt.


Veel succes met het kiezen van het juiste sim only abonnement!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
21.7 ° C
23.4 °
20 °
67 %
1.3kmh
6 %
di
21 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.