14 C
Purmerend
maandag 24 juni 2024
HomeInformatiefLed verlichting

Led verlichting

Na het verbod op gloeilampen en daarna op de halogeenverlichting is LED verlichting de toekomst. In woonhuizen en bedrijfspanden wordt LED verlichting inmiddels op grote schaal toegepast. Toch is de noodzaak om deze lichtbron toe te passen nog niet bij iedereen goed doorgedrongen. Wat maakt LED verlichting dan zo speciaal?

Voordelen LED verlichting
LED verlichting maakt het mogelijk om zeer gerichte verlichting te realiseren.
De snelheid van deze vorm van verlichting maakt, dat er geen opwarmtijd nodig is wat wel het geval was bij spaarlampen. De dimbaarheid maakt dat LED verlichting op een belangrijke manier bijdraagt aan een sfeervolle ambiance.


Dat LED verlichting je energierekening aanzienlijk doet dalen is bij de meesten wel bekend. Wat veel mensen echter niet weten is, dat in LED lampen geen vervuilende kwik verwerkt is. Toch geen onbelangrijke factor.
Een besparing van zo’n 90% aan energieverbruik is heel realistisch bij het gebruik van LED lampen. De lange levensduur van de verlichting is niet alleen minder belastend voor het milieu, maar maakt ook dat de gedane investering zal worden terugverdiend.

De vele voordelen die LED spotjes en lampen kennen, verklaren de keuze voor deze lichtbron.

LED verlichting woonhuis
Om een sfeervolle woonomgeving te creëren, zijn spotjes in vrijwel elke leefruimte toe te passen. De woonkamer is voor veel mensen de plek waar ze de meeste uren doorbrengen. Spotjes die dimbaar zijn kunnen bijdragen aan de sfeer die de huiskamer uitstraalt en daarmee kan het woongenot worden vergroot.
Van spotjes in het plafond tot een LED strip onder de keukenkastjes, de toepassingen zijn eindeloos. Ben jij een liefhebber van warm dimbaar licht, of vind je het juist mooi als er gekleurde verlichting in jouw huis schijnt? Verdiep je maar eens in de keuzes die je hebt op het gebied van LED TL verlichting en de bijbehorende accessoires.

In de garage is een TL balk een veel gekozen vorm van LED verlichting. Voor de badkamer worden juist massaal spotjes aangeschaft. Niet alleen omdat deze in waterdichte varianten verkrijgbaar zijn, maar ook vanwege het rustgevende effect dat ze met zich meebrengen. In de badkamer hoeft verlichting niet altijd vanwege praktisch oogpunt te worden toegepast. Om in de natte ruimte even helemaal te kunnen ontspannen, kan het ook gewoon een warme aanvulling als je wat sfeervolle verlichting aanbrengt.

Zakelijke LED verlichting
Grootverbruikers op zakelijk niveau hebben de verplichting, zich actief bezig te houden met het omlaag brengen van hun stroomverbruik. Is hun verbruik meer dan 50.000 kilowatturen, dan moet er geïnvesteerd worden in maatregelen met een energiebesparend effect. Deze maatregel is in het leven geroepen om te kunnen voldoen aan het energieakkoord van 2013. Om te bereiken dat instellingen en bedrijven zich hier ook echt mee bezig gaan houden, zijn energie inspecteurs ingezet. Zij mogen een dwangsom opleggen, indien bedrijven en instellingen niet aan de opgelegde regels voldoen.

Meer interesse in zakelijke led verlichting? Kijk dan bij de zakelijke pagina’s van Letsleds, daar vind je meer over de mogelijkheden voor zakelijk LED.

Stimulerende maatregelen
De overheid probeert consumenten en bedrijven te stimuleren, op grote schaal LED verlichting aan te schaffen. Er worden met regelmaat acties op touw gezet die mensen ertoe aanzet, over te stappen op deze duurzame vorm van verlichting. Op de Dag van de Duurzaamheid in oktober worden bijvoorbeeld diverse initiatieven op touw gezet en middels kortingsacties proberen energiebedrijven bewustwording te creëren. Zowel van het bedrijfsleven als van particulieren wordt initiatief verwacht.

Daarnaast worden burgers gemotiveerd om duurzame producten aan te schaffen. Hiervoor hebben gemeentes via hun energieloket, kortingsbonnen gestuurd naar hun burgers. Ze kunnen voor een bepaald bedrag gratis duurzame producten aanschaffen. Dit kan worden gebruikt voor verlichting, maar ook voor isolatie en andere energiezuinige producten. Door op deze wijze bedrijven en burgers te motiveren, wordt de essentie van de bewustwording geactiveerd. De noodzaak voor een duurzamer samenleving wordt op deze manier sneller gevoeld. De kans dat men uit eigen beweging ook bewuste keuzes gaat maken is daarmee aanzienlijk groter.
Ga eens rustig zitten en oriënteer je op de vele verlichtingsvormen die er zijn waar het gaat om deze milieuvriendelijke vorm.

LED verlichting, goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,949FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14 ° C
15.1 °
13 °
80 %
0.9kmh
8 %
ma
23 °
di
25 °
wo
26 °
do
26 °
vr
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.