17.3 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomePurmerendPeter R. de Vries brengt moordzaak Peter Oort weer onder aandacht

Peter R. de Vries brengt moordzaak Peter Oort weer onder aandacht

Purmerend – Op woensdagochtend 18 november was Peter R. de Vries te gast in de radio-uitzending van Koffie Lokaal bij RTV Purmerend. Nu de moeder van Peter Oort is overleden, brengt De Vries de moordzaak weer onder aandacht.

Op een warme zomerdag in 1982, ontdekt een bestuurder van een motorjacht het lichaam van een jong kind aan de Purmerringvaart. Het is het lichaam van de 10-jarige Peter Oort. De dag ervoor, op zondag 15 augustus vertrok de Purmerendse jongen van de verjaardag van zijn neefje in de Wheermoolse Boeierstraat. Hij was onderweg naar de Overwheerse Kolfstraat om thuis televisie te gaan kijken. Maar hij kwam nooit aan. Hij is door verdrinking om het leven gekomen, maar was waarschijnlijk al bewusteloos voordat hij in het water kwam.

Jarenlang was er hoop, maar een oplossing voor de oude zaak bleef uit. Het leven van de familie Oort werd na 1982 onderdeel van een tragedie. De familie werd geconfronteerd met een hardnekkige roddel: de toen 16-jarige broer Cor zou de moord op zijn geweten hebben. En de ouders van Peter kwamen in scheiding. Uiteindelijk is Cor in het jaar 2000 overleden aan een overdosis slaappillen.

Tot op de dag van vandaag is de dader van de moord op de jongste van de drie zonen Oort nog onbekend. ‘‘Officieel is de zaak nu verjaard, maar voor de oplossing mag u mij ’s nachts wakker maken’’, benadrukte de bekende misdaadverslaggever al eerder. Diverse sporen, waaronder haren en niet thuis te brengen plantensoorten, zijn aangetroffen bij de vindplaats aan de Purmerringvaart. Het was in de begin jaren ’80 nog niet mogelijk om DNA te isoleren.

De moord op de tienjarige Petertje is officieel verjaard. Heeft u tips of wilt u na jaren zwijgen toch uw verhaal doen voor de nabestaanden? Een dader kan niet meer vervolgd worden. Tevens is het niet strafbaar om lange tijd informatie achter te houden.

Neem contact op met Peter R. de Vries via peterrdevries.nl.

Peter R. de Vries was woensdagochtend 18 november te gast in de radio-uitzending van Koffie Lokaal bij RTV Purmerend. De podcast kunt u hieronder luisteren:

Peter R. de Vries te gast over Purmerendse moordzaak

Peter R. de Vries was woensdagochtend 18 november te gast in de radio-uitzending van Koffie Lokaal bij RTV Purmerend. Afgelopen week overleed de moeder van de in 1982 vermoorde Petertje Oort. Een extra reden voor De Vries om nogmaals aandacht te vragen voor de moord op de Purmerendse jongen

Tekst op basis van artikel van Wesley Dekker.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,942FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.3 ° C
18 °
16.7 °
73 %
3.6kmh
100 %
vr
16 °
za
17 °
zo
16 °
ma
19 °
di
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.