11.6 C
Purmerend
zaterdag 25 maart 2023
HomePurmerendBubbles in centrum worden vervangen door Mr. Fill afvalbakken

Bubbles in centrum worden vervangen door Mr. Fill afvalbakken

Purmerend – In mei 2020 is op drie locaties in het Centrum een pilot opgezet met een nieuw type afvalbak, Mr. Fill. Dit is een afvalbak met een op zonne-energie werkende mechanische pers. Daarbij geeft de bak een seintje op het moment dat de bak vol raakt zodat deze geleegd kan worden. Met de informatie die doorgegeven wordt kan de gemeente veel gerichter de afvalbakken legen.

Mr. Fill is met een voetpedaal te openen, wat in verband met de coronacrisis en hygiëne wenselijk is. Verder heeft de bak ook een asbak waardoor mensen aangespoord worden hier hun sigaretten uit te maken en weg te gooien.

Tijdens de pilot is door de gemeente geconstateerd dat er minder zwerfafval is op de genoemde drie locaties ten opzichte van de in 2016 geplaatste Bubbles. Het persmechanisme van Mr. Fill zorgt ervoor dat het afval zodanig gecomprimeerd wordt, dat ledigen tijdens het weekend mogelijk niet meer nodig is. Daarnaast heeft Mr. Fill – in tegenstelling tot de Bubble – een klep waardoor vogels niks uit de bakken kunnen pikken en meer zwerfafval veroorzaken.

Alle Bubbles in het Centrum worden binnenkort gefaseerd vervangen door Mr. Fill (25 stuks). De Bubbles kunnen herplaatst worden bij kleinere winkelcentra in de stad waar minder capaciteit nodig is.

Mr. Fill: duurzame afvalbakken in de binnenstad van Purmerend –

Purmerend – Vanaf woensdag 13 mei staan er 3 nieuwe duurzame afvalbakken in de binnenstad: Mr. Fill. De afvalbakken komen in plaats van de zogeheten Bubbles en hebben meer capaciteit. Gemeente Purmerend doet een proef van 3 maanden om te kijken of de nieuwe afvalbak goed bevalt.

Prullenbak “Bubble” Nederlandse primeur –

Purmerend – Door wethouder Hegger is vanochtend op de Koemarkt de “Bubble” gepresenteerd. Hiermee heeft Purmerend de Nederlandse primeur van dit nieuwe type prullenbak. De Bubbles komen in plaats van 46 afvalbakken die nu in de binnenstad staan. De nieuwe bakken zijn groter, efficiënter en flexibel en worden leeggehaald met een zuigsysteem waardoor ze ook …


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Weer zoon prestige project met een prullenbak die niet door kinderen gebruikt kan worden. Is over nagedacht.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,561VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.6 ° C
12.8 °
10.6 °
79 %
3.6kmh
86 %
za
11 °
zo
7 °
ma
7 °
di
8 °
wo
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.