Purmerend

Hopbeuk op de Kaasmarkt

Purmerend – Begin november ging de markante kastanjeboom op de Kaasmarkt eruit. De boom is dood gegaan door de kastanjebloedingsziekte en moest worden vervangen. Vandaag werd er een hopbeuk voor teruggeplaatst.

De boombeheerder van de gemeente heeft een grote hopbeuk uitgezocht voor deze plek. Voordat de nieuwe hopbeuk erin kwam is eerst de grond bewerkt om de groeiplaats te verbeteren. De Nederlandse naam is afgeleid van “hop”, omdat de katjes met zaad sprekend lijken op hopbellen, en “beuk”, omdat de bladeren erg lijken op die van de beuk

Wethouder Eveline Tijmstra: “Deze nieuwe werkwijze komt uit het Bomenplan van de gemeente: de duiding waarom we genoodzaakt zijn om bomen weg te halen door bijvoorbeeld ziektes, het zelf uitzoeken van nieuwe bomen, het verbeteren van de groeiplaats van bomen en een andere plantkeuze.”

Zelf de boom uitkiezen

Op de Kaasmarkt, midden in het centrum van Purmerend, staat een grote boom. Een Kastanje. Om de plek van de boom nog beter te markeren, hebben we er kortgeleden een mooie houten bank omheen gezet. Dit ziet er prachtig uit en geeft bezoekers aan de binnenstad een plek om even te zitten.

Relevant artikel:

Markante kastanjeboom op de Kaasmarkt wegens ziekte eruit –

Purmerend – Vandaag ging de markante kastanjeboom op de Kaasmarkt eruit. De boom is dood gegaan door de kastanjebloedingsziekte en moet worden vervangen. Op maandag 16 november komt er een hopbeuk voor terug. De kastanjeboom leed onder de kastanjebloedingsziekte en is dood gegaan. De boombeheerder van de gemeente heeft een grote hopbeuk uitgezocht voor deze plek.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.