18.1 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomePurmerendHopbeuk op de Kaasmarkt

Hopbeuk op de Kaasmarkt

Purmerend – Begin november ging de markante kastanjeboom op de Kaasmarkt eruit. De boom is dood gegaan door de kastanjebloedingsziekte en moest worden vervangen. Vandaag werd er een hopbeuk voor teruggeplaatst.

De boombeheerder van de gemeente heeft een grote hopbeuk uitgezocht voor deze plek. Voordat de nieuwe hopbeuk erin kwam is eerst de grond bewerkt om de groeiplaats te verbeteren. De Nederlandse naam is afgeleid van “hop”, omdat de katjes met zaad sprekend lijken op hopbellen, en “beuk”, omdat de bladeren erg lijken op die van de beuk

Wethouder Eveline Tijmstra: “Deze nieuwe werkwijze komt uit het Bomenplan van de gemeente: de duiding waarom we genoodzaakt zijn om bomen weg te halen door bijvoorbeeld ziektes, het zelf uitzoeken van nieuwe bomen, het verbeteren van de groeiplaats van bomen en een andere plantkeuze.”

Zelf de boom uitkiezen

Op de Kaasmarkt, midden in het centrum van Purmerend, staat een grote boom. Een Kastanje. Om de plek van de boom nog beter te markeren, hebben we er kortgeleden een mooie houten bank omheen gezet. Dit ziet er prachtig uit en geeft bezoekers aan de binnenstad een plek om even te zitten.

Relevant artikel:

Markante kastanjeboom op de Kaasmarkt wegens ziekte eruit –

Purmerend – Vandaag ging de markante kastanjeboom op de Kaasmarkt eruit. De boom is dood gegaan door de kastanjebloedingsziekte en moet worden vervangen. Op maandag 16 november komt er een hopbeuk voor terug. De kastanjeboom leed onder de kastanjebloedingsziekte en is dood gegaan. De boombeheerder van de gemeente heeft een grote hopbeuk uitgezocht voor deze plek.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19 °
17.2 °
92 %
2.2kmh
96 %
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
26 °
za
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.