1.4 C
Purmerend
zondag 3 december 2023
HomeColumnColumn van Larissa: "Is het nu de mooiste tijd van het jaar?"

Column van Larissa: “Is het nu de mooiste tijd van het jaar?”

Kerst is bijna in zicht, dus heb ik gisteren weer een kerstboom opgezet. Dit jaar met de kleuren; zilver, zwart en wit. Want wat vind ik die kleuren toch moooii! Naast zo een mooi boom heb ik ook een klein kerstdorpje gemaakt met winkeltjes, kerstmannen en dennenbomen. Het staat nu allemaal zo ongelofelijk gezellig! Dus al kijk je er alleen naar, krijg je meteen een kerstgevoel.

Ze zeggen dat het de mooiste tijd van het jaar is, maar is dat wel echt zo? Ik weet het eigenlijk niet… Ik vind het wel een hele gezellige en sfeervolle periode. En net als de kerstboom zijn cadeautjes natuurlijk ook niet te ontbreken bij Kerst.

Cadeautjes…. Ze zijn heel leuk om te krijgen. Maar dat één voor één uitzoeken voor iedereen, blijft elk jaar weer moeilijk. Het blijft confronterend. Je komt er bijvoorbeeld achter dat je iemand al jaren kent, maar dat je nog zijn of haar smaak niet kent. Zelfs al is het familie, dan blijft het zoeken van een geschikt cadeautje nog altijd moeilijk. Het is lastig, maar op het moment dat je het geeft of krijgt, ontstaat er weer een gezellige sfeer!

Kerst blijft een hele leuke en gezellige periode. Maar mijn andere kant verlangt weer zo erg naar de zomermaanden! Dus ik zit er eigenlijk een beetje tussen.

Alle periodes hebben weer hun eigen gezelligheid. Net als hoe je met kerst leuke versieringen ophangt, kun je ook met Pasen een heel gezellig sfeer creëren. En de zomermaanden hebben dan bijvoorbeeld de warme zon of een avondje gezellig een terrasje pakken met vrienden. En dan mag herfst natuurlijk ook niet ontbreken met haar vallende bladeren die de straten zo een mooie kleur geven…

Hopelijk kunnen we met z’n allen genieten van alle periodes of seizoenen die er gaan komen!

Larissa Dus (18) is -als redacteur in
opleiding- werkzaam bij Regio
Purmerend. De Purmerendse neemt ons
iedere twee weken mee in haar kijk op de
wereld als student, journalist en dochter.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Ach ik hoop dat wij gezellig met familie én vrienden sámen in goede gezondheid de feestmaand december kunnen vieren zonder talloze corona-restricties en vervolgens een “corona-arm” 2021 binnen kunnen treden.
    Daar kunnen geen cadeautjes o.i.d. tegenop.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,522VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
1.4 ° C
2.2 °
-0 °
82 %
1.3kmh
49 %
zo
2 °
ma
2 °
di
5 °
wo
7 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.