Purmerendwonen

Start tijdelijke woningen aan de Etserstraat begonnen

Purmerend – Gisteren is er begonnen met het plaatsen van de tijdelijke woningen aan de Etserstraat. De woningen worden in delen aangevoerd met vrachtwagens. Een kraan tilt de delen van de woningen van de vrachtwagen en zet deze op hun plek. Het aanvoeren van de woningen duurt een week.

Op deze locatie komen 28 studio’s. Volgende week gaat de aannemer van start op de locatie aan het Karekietpark waar 34 studio’s komen waarvan 10 met een eigen slaapkamer. De eerste bewoners kunnen in februari/ maart hun intrek nemen in de woningen.
 
Het is de bedoeling om op vrijdag 27 november klaar te zijn in de Etserstraat en in het Karekietpark op 14 december. De kraan blijft enkele dagen staan voor het plaatsen van de galerij. Daarna bouwt de aannemer de buiten- en binnenkant van de woningen af. In februari is de aannemer hiermee klaar, waarna de locatie verder wordt ingericht.

Aan de Verzetslaan komen nog eens 108 tijdelijke woningen. Hiervoor zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart en wordt er gewerkt aan de Omgevingsvergunning.
 
Hiervan wordt, zoals afgesproken, 70 % toegewezen via de gemeente aan mensen die met spoed een woning nodig hebben en 30 % verloot. De mensen die via loting in aanmerking willen komen voor een woning, kunnen zich via de website Wonen in Purmerend aanmelden vanaf 15 december.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Dit is een TIJDELIJKE oplossing: de huurperiode is 2 jaar en na 10 jaar moet het project (althans zo wordt gecommuniceerd) weg.
    Niet fijn voor de bestaande buurt, niet fijn voor de mensen die er tijdelijk mogen wonen (en na 2 jaar weer op zoek moeten).

    Ja, weet het: er wordt ook def.bouw gerealiseerd, maar of die snel beschikbaar is én betaalbaar is nog maar de vraag.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: