26 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendBijna helft certificaten zonnedak De Beuk al verkocht door energiecoöperatie

Bijna helft certificaten zonnedak De Beuk al verkocht door energiecoöperatie

Purmerend – Tot en met het afgelopen weekend zijn ruim vijfhonderd certificaten van het project Zon op De Beuk verkocht. Energiecoöperatie Zon op Purmerend is na drie succesvolle projecten in Purmerend enkele weken terug begonnen met de verkoop van een aandeel in de opbrengst van het zonnedak op sporthal De Beuk.

Een certificaat zonnedak op De Beuk kost tweehonderd euro en heeft een aantrekkelijke opbrengst, beter dan de rente op een spaarrekening. Van de ruim duizend certificaten voor het zonnedak op De Beuk zijn er nog ruim vijfhonderd beschikbaar.

Voor het definitieve startsein van de aanleg van het zonnedak is te geven, moet tachtig procent van de certificaten zijn verkocht. Voorzitter Wim Wilschut van Zon op Purmerend is blij met de stand van zaken: ‘Bijna vijfhonderd verkochte certificaten binnen enkele weken is een mooi aantal, we hopen dat we volgend weekend in totaal minimaal 850 certificaten hebben verkocht. Er zijn meer dan vijftig belangstellenden voor een aandeel in een zonnedak in Purmerend genoteerd, meer belangstellenden zijn van harte welkom! Wij zijn blij met de kopers van certificaten zonnedak Zon op De Beuk die zo een bijdrage leveren aan duurzame energieopwekking in Purmerend. De koper van een certificaat ontvangt de betaalde energiebelasting terug en een aandeel in de verkoopopbrengst van de zonnestroom.’ Zonnepanelen leveren schone energie en verminderen de uitstoot van het schadelijke broeikasgas CO2. Meer dan de helft van de bijna vijftienhonderd zonnepanelen op De Beuk is straks van Zon op Purmerend, het andere deel is van sportorganisatie Spurd.

Gunstige postcoderegeling: teruggave energiebelasting

De postcoderegeling is voor vijftien jaar gegarandeerd. Wie in postcode 1441, 1442, 1443, 1445, 1447, 1448, 1121, 1456 en 1461 woont kan certificaten kopen. Het certificaat is op basis van de huidige informatie in ongeveer zeven jaar terugverdiend en heeft daarmee een aantrekkelijke opbrengst. Op de website www.zonoppurmerend.nl staat een zogenoemd Informatie Memorandum met een uitgebreide toelichting op het project Zon op De Beuk. Via die website kan men zich inschrijven als belangstellende voor een of meer certificaten.

De eerste drie projecten op de daken van het stadhuis (272 zonnepanelen sinds december 2016), het schoolgebouw van Antoni Gaudí (166 zonnepanelen sinds april 2018) en sportzaal De Kraal (364 panelen sinds mei 2019) presteren conform prognose en hierover zijn de deelnemers zeer tevreden. Het vierde project sporthal De Beuk is straks een van de grootste zonnedaken in Purmerend.

Projecten

Zon op Purmerend is een Purmerends burgerinitiatief. De initiatiefnemers willen inwoners van Purmerend de mogelijkheid bieden om eigen zonnestroom op te wekken op grote daken in de stad. Voor iedereen die zonnestroom wil. Met als droom voor elke Purmerender een zonnepaneel, of twee.

Relevant artikel:

Duurzame energie opwekken en geld besparen met zon op de Beuk –

Purmerend – Energiecoöperatie Zon op Purmerend gaat na drie succesvolle projecten in Purmerend een zonnedak op sporthal De Beuk laten leggen. Na afronding van de haalbaarheidsonderzoeken begint nu de werving van deelnemers in het project met vele honderden zonnepanelen op het dak van de sporthal.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
26 ° C
27.8 °
25 °
65 %
2.7kmh
7 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.