Purmerend

Red de democratie: Stembureauleden gezocht voor Tweede Kamerverkiezingen

Purmerend – Voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 is de gemeente Purmerend op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen tijdens de verkiezingsdag op 17 maart 2021.

De gemeente zoekt voorzitters, stembureauleden en stemmentellers en er staat een vergoeding tegenover. Als stembureaulid ben je direct betrokken bij jouw stembureaulocatie en zorg je er mede voor dat alles goed verloopt. Een essentiele taak dus! Om stembureaulid te zijn moet je 18 jaar of ouder zijn op de verkiezingsdag.

Heb je je al eens eerder aangemeld dan hoef je niets te doen. De gemeente zal vanzelf contact met je opnemen.

Landelijk 70.000 mensen nodig

Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK): ‘Het zijn bijzondere verkiezingen in bijzondere tijden. Om ervoor te zorgen dat kiezers veilig hun stem kunnen uitbrengen, zijn zeker 70.000 mensen nodig die meehelpen op de stembureaus als stembureaulid of teller. Ik hoop dan ook dat veel mensen zich in maart willen inzetten voor de democratie. Want elke stem telt!’

Meer weten?

Meld je aan als stembureaulid!

Als stembureaulid ben je direct betrokken bij jouw stembureaulocatie en zorg je er mede voor dat alles goed verloopt. Een essentiele taak dus! Om stembureaulid te zijn moet je 18 jaar of ouder zijn op de verkiezingsdag. Ook geeft een aanmelding geen garantie dat je daadwerkelijk op een stembureau geplaatst wordt.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.