26 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeVolendamErnstige waarschuwing voor Hotel Volendam wegens 'illegaal coronafeest'

Ernstige waarschuwing voor Hotel Volendam wegens ‘illegaal coronafeest’

Katwoude – Burgemeester Sicko Heldoorn neemt de overtreding van de covidmaatregelen van Van der Valk Hotel Volendam afgelopen vrijdag heel hoog op. Daarom heeft de Waterlandse burgemeester op 3 december besloten om het hotel een ernstige waarschuwing te geven. Bij een onverhoopte volgende overtreding van de coronamaatregelen krijgt de horecagelegenheid een dwangsom/bestuursdwang opgelegd. 

Dit besluit is genomen na het beëindigen door de politie van een bijeenkomst waarbij 92 personen te dicht op elkaar in een zaal verbleven en er na 20.00 uur nog alcoholhoudende drank op tafel stond. Dit arrangement waarbij gasten gebruik konden maken van een hotelovernachting met een diner verzorgd door een lokale restaurateur is uit de hand gelopen. Hotels mogen maaltijden serveren voor hun gasten maar moeten daarbij de covid regels in acht nemen en na 20.00 uur geen drank meer serveren. 

Burgemeester Heldoorn heeft zijn besluit genomen op basis van de bestuurlijke melding van de politie en na een gesprek met de directeur van het hotel. De directeur neemt alle verantwoordelijkheid op zich en erkent dat hij de situatie niet goed heeft ingeschat en onvoldoende toezicht heeft gehouden op het naleven van de coronamaatregelen.

De burgemeester betreurt het ook dat het zo gelopen is: “Het is op zich een leuk idee dat hotels lokale (gesloten) restaurants uitnodigen om voor hun hotelgasten te koken. Als daar dan op zo’n manier misbruik van wordt gemaakt is dat een klap in het gezicht van al die horecagelegenheden die gesloten moeten blijven. We hebben een gedeelde verantwoordelijkheid in het voorkomen van besmettingen en deze overtreding van de regels noem ik daarom zeer ernstig.”

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
26 ° C
27.8 °
25 °
65 %
2.7kmh
7 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.