Purmerend

Purmerend hijst vlag voor Internationale Dag van de Mensenrechten

Purmerend – Donderdag 10 december 2020 is de Internationale Dag van de Mensenrechten. De Nederlandse anti-discriminatievoorzieningen lanceren op deze datum de Mensenrechtenvlag. Wethouder Harry Rotgans en mevrouw Lamers, commissielid Groenlinks hesen vanwege deze gelegenheid vanmorgen de vlag bij het voormalig stadhuis aan de kaasmarkt.

Mensenrechten lijken zo vanzelfsprekend, maar nog dagelijks staan deze rechten wereldwijd ter discussie. Ook in ons veilige, democratische Nederland. De Mensenrechtenvlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde. Purmerend neemt deel aan de Internationale Mensenrechtendag en hijst de vlag op donderdag 10 december aan het stadhuis op de Kaasmarkt. Met deze vlag laat zij zien dat zij de mensenrechten respecteren en ondersteunen.

De Mensenrechtenvlag is een nieuw Nederlands initiatief. Het is een kleurige vlag met een doordacht ontwerp; ‘we delen de aarde, de lucht en een plek onder de zon. En hoe verschillend we ook kunnen zijn qua uiterlijk: als mensen bestaan we allemaal uit DNA’. Daarom komen de kleuren in de vlag (groen, blauw en geel) samen terug met een DNA-streng. De vlag legt niet de nadruk op de verschillen, maar vooral op wat mensen met elkaar gemeen hebben.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.