21.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomePurmerendPurmerend hijst vlag voor Internationale Dag van de Mensenrechten

Purmerend hijst vlag voor Internationale Dag van de Mensenrechten

Purmerend – Donderdag 10 december 2020 is de Internationale Dag van de Mensenrechten. De Nederlandse anti-discriminatievoorzieningen lanceren op deze datum de Mensenrechtenvlag. Wethouder Harry Rotgans en mevrouw Lamers, commissielid Groenlinks hesen vanwege deze gelegenheid vanmorgen de vlag bij het voormalig stadhuis aan de kaasmarkt.

Mensenrechten lijken zo vanzelfsprekend, maar nog dagelijks staan deze rechten wereldwijd ter discussie. Ook in ons veilige, democratische Nederland. De Mensenrechtenvlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde. Purmerend neemt deel aan de Internationale Mensenrechtendag en hijst de vlag op donderdag 10 december aan het stadhuis op de Kaasmarkt. Met deze vlag laat zij zien dat zij de mensenrechten respecteren en ondersteunen.

De Mensenrechtenvlag is een nieuw Nederlands initiatief. Het is een kleurige vlag met een doordacht ontwerp; ‘we delen de aarde, de lucht en een plek onder de zon. En hoe verschillend we ook kunnen zijn qua uiterlijk: als mensen bestaan we allemaal uit DNA’. Daarom komen de kleuren in de vlag (groen, blauw en geel) samen terug met een DNA-streng. De vlag legt niet de nadruk op de verschillen, maar vooral op wat mensen met elkaar gemeen hebben.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,966FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
21.3 ° C
22.8 °
20 °
73 %
1.8kmh
78 %
zo
22 °
ma
21 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.