Purmerend

Geen zakcentje dit jaar, inleveractie voor kerstbomen en vuurwerk geannuleerd

Purmerend – Kinderen die een zakcentje willen verdienen begin volgend jaar met het inzamelen van kerstbomen komen van een koude kermis thuis. De gemeente Purmerend heeft besloten, naar aanleiding van de ingestelde coronamaatregelen, om dit op vaste dagen in januari zelf te doen.

“Een kerstboominzameling waarbij inwoners op pad gaan, past hier niet bij. Daarom wordt uw kerstboom na de feestdagen opgehaald.”, zegt de gemeente.

Voor Michel (15) is het een domper. Hij haalt al een paar jaar kerstbomen op en regelt van te voren toezeggingen bij buren en familie. “Verleden jaar had ik toch €31,50. Dat waren wel 63 kerstbomen. Met wat eigen geld heb ik daar toen een spel voor de Nintendo Switch gekocht. Jammer dat de gemeente dit jaar anders beslist want ik had al toezeggingen geregeld. Maar ik begrijp het wel.”

Gemeente Purmerend: “Leg uw kerstboom op een plek die goed bereikbaar is voor onze vrachtauto’s en het verkeer niet belemmert. Wij komen ze dan ophalen.”

De ophaaldagen zijn per wijk ingedeeld:

•    maandag 4 en 11 januari in Purmer-Zuid en langs de Westerweg
•    dinsdag 5 en 12 januari in Overwhere en Wheermolen
•    woensdag 6 en 13 januari in Gors en Centrum/Bloemenbuurt
•    donderdag 7 en 14 januari in Purmer-Noord
•    vrijdag 8 en 15 januari in Weidevenne en Hazepolder

Door vuurwerkverbod geen inzameling

Vanwege het landelijke vuurwerkverbod, kan dit jaar het nieuwe jaar alleen worden ingeluid met sterretjes, knalerwtjes en sierfontijntjes. Daarom is er dit jaar ook geen inzameling van vuurwerk.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.