Purmerend

Supermarkten mogen op twee dagen langer open door verwachte grote drukte met kerst

Purmerend – De supermarkten mogen dit jaar op twee dagen langer open blijven. De gemeente Purmerend maakt een uitzondering op de winkeltijdverordening vanwege de verwachte drukte en om de bezoekersaantallen te spreiden.

Lokaal vroeg de Albert Heijn XL aan de Burg. D. Kooimanweg hierom maar er was ook een landelijke oproep aan gemeenten vanuit de supermarktbranche. “Gelet op het kunnen spreiden van de bezoekersaantallen bij supermarkten in aanloop naar de feestdagen is het college bereid de verzoeken van Albert Heijn XL en CBL gedeeltelijk in te willigen en middels een toestemming af te wijken van de Winkeltijdenverordening.”, schrijft de gemeente.

Het is aan de supermarkten zelf of ze eerder open gaan en/of ze later open blijven. De verruimde openingstijden zijn:

  • Zondag 20 december van 7.00 tot 22.00 u (normaal van 09:00 uur tot 20:00 uur)
  • Donderdag 24 december van 7.00 tot 22.00 u (normaal van 07:00 uur tot 19:00 uur)

Ook was er een verzoek om verruiming van de nachtelijke bevoorrading tussen 06:00 en 07:00 uur en tussen 22:00 en 00:00 uur maar daar ziet de gemeente vanaf gezien de kans op overlast voor omwonenden. “Daarbij nemen we in ogenschouw dat de Purmerendse Winkeltijdenverordening reeds voorziet in ruime openingstijden voor de detailhandel.”


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Waarom mag appie niet vanaf 6.00 uur laden en lossen ? Jumbo doet dat al dik 2 jaar daar word ook geen rekening met de bewoners gehouden.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: