Regionaal

Regionale boeren bezetten distributiecentra Albert Heijn en Aldi

Regionaal – Tientallen regionale boeren hebben vanmiddag enige tijd de distributiecentra van Albert Heijn en Aldi bezet. De boeren eisen van de supermarkten een hogere vergoeding voor hun producten.

“De nood is hoog”, aldus de boeren. De beroepsgroep strijdt al lang om een eerlijke prijs voor hun producten te krijgen. “We worden al jaren onder betaald”, aldus Jos Stuijt, melkveehouder in Wijdewormer. “We willen maar een klein stukje van de taart hebben, maar dat gunnen ze ons niet.”

Voor het boerenprotest was geen toestemming verleend. Burgemeester Hamming (Zaandam) sommeerde de boeren om het protest te stoppen, ander zouden er acties van de ME volgen. Wel beloofde de burgemeester morgen met de boeren in gesprek te gaan.

Even na 14:30 werden de blokkades opgeheven. Een file van tientallen wachtende vrachtwagens achterlatend.

Relevant artikel:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.