Purmerend

Sterren op het doek Purmerend: Frans Spijkerman “Een hele eer”

Purmerend – Gistermiddag, 12 december, stond er weer een bekende Purmerender centraal tijdens de lokale versie “Sterren op het Doek” van het Kunstcollectief Purmerend. Verleden jaar was de eer aan wethouder cultuur Eveline Tijmstra.

Al ging dit het jaar helaas even anders dan voorgaande jaren tijdens deze corona periode, zo moest alles volgens de regels van het RIVM en kon er o.a. dit keer geen publiek aanwezig zijn. De kunstenaars gingen in de ruime zaal van Restaurant Spijkerman Eten en Drinken aan de gang om voorschetsen/ studies te maken van Frans Spijkerman. Frans vondt het een hele grote eer om hieraan mee te werken.

Tot het moment dat de kunstenaars waren geïnstalleerd op hun gereserveerde plek was het een grote verrassing wie dit jaar de bekende Purmerender zou zijn. Frans was door de organisatie uitgekozen om dit jaar door kunstenaars op het doek vastgelegd te worden omdat Frans in 2021 zijn 35-jarig jubileum zal vieren als horecaondernemer.

De kunstenaars hadden 2 x drie kwartier de tijd om hun beeld te vormen over Frans met zijn “markante hoed”. Daarna krijgen zij tot 16 januari 2021 de tijd om het portret in eigen atelier af te maken. De kunstwerken worden dan van 16 januari tot 30 januari tentoongesteld voor de ramen van Restaurant Spijkerman Eten en Drinken aan de Neckerdijk.

Het publiek kan dan d.m.v. een formulier stemmen op het mooiste werk voor de publieksprijs (de stembus en formulieren staan in de entree bij Spijkerman) en op 30 januari 2021 zal Frans een keuze moeten maken welk werk hij zou willen houden voor een mooi plaatsje in de zaak.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.