14.1 C
Purmerend
vrijdag 29 maart 2024
HomeRegionaalNederland in lockdown tot 19 januari: niet-essentiële winkels, theaters en scholen sluiten

Nederland in lockdown tot 19 januari: niet-essentiële winkels, theaters en scholen sluiten

Landelijk – In Nederland wordt een harde lockdown ingevoerd die zeker tot en met 19 januari zal gelden. Dit meldt de NOS. Alle scholen gaan dicht en moeten overstappen op online onderwijs, vrijwel alle niet-essentiële winkels moeten de deuren sluiten en ook gelegenheden als bioscopen en theaters gaan dicht.

De maatregelen worden maandagavond aangekondigd door premier Mark Rutte, die om 19.00 uur vanavond een toespraak houdt vanuit het Torentje. De nieuwe coronamaatregelen gaan al vanavond om 00.00 uur in om grote drukte bij winkels te voorkomen.

Mensen met een contactberoep, zoals kappers en schoonheidsspecialisten, kunnen voorlopig niet werken. Inwoners van het land worden daarnaast gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven. Het kabinet roept ook op geen bezoek te ontvangen.

Ook de invoering van een avondklok is besproken, maar dit blijkt nog niet aan de orde.

Fractievoorzitters bijgepraat

Fractievoorzitters zijn vanmiddag om 12.00 uur uitgenodigd op het ministerie van Algemene Zaken om bijgepraat te worden over de nieuwe maatregelen.

In de afgelopen dagen werden de grootste aantallen nieuwe positieve tests in ruim een maand gemeld. In één etmaal ging het om bijna tienduizend positieve tests. Minister Hugo de Jonge vertelde maandagochtend dat er “meer” nodig was om een trendbreuk van de coronacijfers te forceren.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.1 ° C
14.6 °
12.8 °
64 %
5.8kmh
100 %
vr
14 °
za
16 °
zo
12 °
ma
8 °
di
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.