2.8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendEen bericht van burgemeester Bijl voor de inwoners van Purmerend

Een bericht van burgemeester Bijl voor de inwoners van Purmerend

Op maandag 14 december kondigde minister-president Rutte verregaande maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Logisch, het virus moet worden gestopt. Juist met de feestdagen en vakantie in het vooruitzicht, begrijp ik dat dit extra lastig is. Ik had mij het einde van het jaar ook anders voorgesteld, maar met de oplopende cijfers is dit het enige juiste wat we kunnen doen. Houd u aan de maatregelen zodat we kwetsbaren beschermen en de belasting van de zorg zoveel mogelijk beperken.  

Dat is ingrijpend, dat realiseer ik mij. Kinderen niet naar school, de winkels dicht, iedereen weer thuis aan het werk en juist in de feestmaand beperkte sociale contacten. Hoe moeilijk ook, laten we ons met zijn allen daarvoor inzetten, want alleen samen krijgen we corona onder controle.

De feestdagen verlopen waarschijnlijk anders dan u voor ogen had. Dat is niet altijd leuk, zelfs ongezellig. Ik vraag u dan ook nadrukkelijk om extra om te kijken naar uw naasten, familie en buren. Juist nu zijn mensen nodig die verder kijken dan hun directe eigen belang. Inwoners van onze stad, onze ondernemers, vrijwilligers en hulpdiensten hebben mij de afgelopen tijd, misschien wel juist door de coronamaatregelen, laten zien dat zij veerkrachtig zijn en oog hebben voor een ander. In deze tijd is een dergelijke houding goud waard.

Ik ben ervan overtuigd dat wij het samen kunnen volhouden in deze moeilijke tijden. Wij weten dat het nodig is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Don Bijl
BurgemeesterSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
2.8 ° C
4.4 °
1.1 °
79 %
3.4kmh
3 %
di
7 °
wo
9 °
do
9 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.