Opmerkelijk

Gaaf! Saturnus en Jupiter vormen ‘de ster van Bethlehem’

Regionaal – De twee grootste planeten uit ons zonnestelsel vormen dit jaar een zogenaamde grote conjunctie. Een bijzondere verschijning want de afstand tussen de twee planeten in de lucht is zo klein, dat ze bijna één lijken te worden. Ook lijkt het in voorgaande dagen dat de twee planeten frontaal tegen elkaar gaan botsen.

Eigenlijk lijnen de planeten zich achter elkaar op waardoor het één grote ster lijkt. De twee planeten zijn vanaf de aarde goed te zien met het blote oog. Het schouwspel met de twee planeten is al in de lucht te zien want beide planeten kruipen de aankomende dagen steeds dichter naar elkaar waardoor het lijkt alsof ze met elkaar op ramkoers liggen.

Het moment dat ze samenvallen is op 21 december omstreeks één uur na zonsondergang. Dit zal rond de klok van half zes zijn. De kijkrichting voor dit schouwspel is vlak boven de horizon in het zuidwesten. Of maak het je gemakkelijk en download een planeten app.

Tijdens het samenvallen op 21 december staan de twee reuzenplaneten amper een 0,1 graden van elkaar aan de hemel. Dat is één vijfde van de diameter van een volle maan. In 1623 gebeurde het voor het laatst dat de planeten zo dicht bij elkaar stonden. Pak je kans want pas in 2080 krijgt u pas een herkansing. Nu nog hopen op een heldere hemel.

Bethlehem

Er wordt beweerd dat dit de ster van Bethlehem is uit de bijbel. Dezelfde conjuctie van de planeten die verscheen vlak voor Jezus Christus geboren werd. Toch een mooi symbolisch lichtje in deze coronatijd.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Ster van Bethlehem, Er was een ster te zien. De Bijbelse wijzen uit het oosten zagen dat en volgen hem en kwamen toen in Bethlehem terecht, en ze kregen in hun geest de boodschap dat er een kind was geboren, een koninklijk kind. Maar die boodschap kwam niet van de ware God Jehovah, want het verhaal gaat, dat ze eerst bij koning Herodes terecht kwamen en daar hun verhaal deden over die ster! Om kort te gaan, koning Herodes nam toen zijn maatregelen, en liet alle jongentjes die pas geboren waren ombrengen! Een engel van Jehovah God waarschuwden toen Maria en Jozef dat ze met het pas geboren kind, naar Egypte moesten vluchten!

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: