24.7 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeOpmerkelijkGaaf! Saturnus en Jupiter vormen 'de ster van Bethlehem'

Gaaf! Saturnus en Jupiter vormen ‘de ster van Bethlehem’

Regionaal – De twee grootste planeten uit ons zonnestelsel vormen dit jaar een zogenaamde grote conjunctie. Een bijzondere verschijning want de afstand tussen de twee planeten in de lucht is zo klein, dat ze bijna één lijken te worden. Ook lijkt het in voorgaande dagen dat de twee planeten frontaal tegen elkaar gaan botsen.

Eigenlijk lijnen de planeten zich achter elkaar op waardoor het één grote ster lijkt. De twee planeten zijn vanaf de aarde goed te zien met het blote oog. Het schouwspel met de twee planeten is al in de lucht te zien want beide planeten kruipen de aankomende dagen steeds dichter naar elkaar waardoor het lijkt alsof ze met elkaar op ramkoers liggen.

Het moment dat ze samenvallen is op 21 december omstreeks één uur na zonsondergang. Dit zal rond de klok van half zes zijn. De kijkrichting voor dit schouwspel is vlak boven de horizon in het zuidwesten. Of maak het je gemakkelijk en download een planeten app.

Tijdens het samenvallen op 21 december staan de twee reuzenplaneten amper een 0,1 graden van elkaar aan de hemel. Dat is één vijfde van de diameter van een volle maan. In 1623 gebeurde het voor het laatst dat de planeten zo dicht bij elkaar stonden. Pak je kans want pas in 2080 krijgt u pas een herkansing. Nu nog hopen op een heldere hemel.

Bethlehem

Er wordt beweerd dat dit de ster van Bethlehem is uit de bijbel. Dezelfde conjuctie van de planeten die verscheen vlak voor Jezus Christus geboren werd. Toch een mooi symbolisch lichtje in deze coronatijd.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Ster van Bethlehem, Er was een ster te zien. De Bijbelse wijzen uit het oosten zagen dat en volgen hem en kwamen toen in Bethlehem terecht, en ze kregen in hun geest de boodschap dat er een kind was geboren, een koninklijk kind. Maar die boodschap kwam niet van de ware God Jehovah, want het verhaal gaat, dat ze eerst bij koning Herodes terecht kwamen en daar hun verhaal deden over die ster! Om kort te gaan, koning Herodes nam toen zijn maatregelen, en liet alle jongentjes die pas geboren waren ombrengen! Een engel van Jehovah God waarschuwden toen Maria en Jozef dat ze met het pas geboren kind, naar Egypte moesten vluchten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
24.7 ° C
26.2 °
24 °
98 %
3.5kmh
84 %
za
24 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.