9.5 C
Purmerend
zaterdag 20 april 2024
HomeRegionaalVanmiddag opent Action weer haar deuren voor essentiële producten

Vanmiddag opent Action weer haar deuren voor essentiële producten

Regionaal – In navolging van de Hema, heeft nu ook de Action een maas in het corona-lockdown-beleid gezien. Vanaf woensdagmiddag is de Action weer open voor de verkoop van de zogenoemde essentiële producten.

Edit: 11:30. De overheid gaat ingrijpen. Action mag toch niet open. De keten heeft de aankondiging inmiddels van de deur verwijderd.

Onder essentiële producten vallen ondermeer schoonmaakmiddelen, hygiëneproducten en etenswaren. Volgens de overheid mogen winkels die meer dan 30% van de omzet behaalt door de verkoop van dit soort producten, gewoon open tijdens deze lockdown. Wel moeten alle spullen die niet onder deze categorie vallen, uit de schappen worden gehaald.

Action zelf verklaart dat ongeveer 40% van de omzet uit essentiële producten komt. Daarom heeft de keten besloten om alle vestigingen vanmiddag weer te openen. Het streven is dat dit rond het middaguur gebeurt, hoewel sommige winkels iets meer tijd nodig zullen hebben om alles op orde te krijgen.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. UPDATE NH-NIEUWS 10 MINUTEN GELEDEN:
    De 400 winkels van de West-Friese winkelketen Action mogen vanmiddag toch niet de deuren openen.

  2. Bron: NOS

    Het kabinet komt met strenge regels voor grote winkelketens die toch open willen.Volgens Haagse bronnen wordt er rekening mee gehouden dat filialen van winkelketens toch dicht moeten.Op allerlei niveaus wordt nu overlegd. Ketens als Action,HEMA en Wibra hebben aangekondigd dat ze de deuren openen voor klanten die producten willen kopen die als essentieel beschouwd worden, zoals schoonmaakmiddelen,etenswaren en hygiëneproducten.Dat heeft geleid tot irritatie bij een deel van de Kamer. Er is veel onduidelijkheid over welke winkels precies open mogen en wat wel of niet essentieel is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,875FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.5 ° C
10.6 °
8.3 °
74 %
7.2kmh
98 %
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °
di
10 °
wo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.