10 C
Purmerend
zaterdag 1 april 2023
HomePurmerendVirtueel startschot voor bouw 89 sociale huurwoningen in Kop West

Virtueel startschot voor bouw 89 sociale huurwoningen in Kop West

Purmerend – Vandaag is het startschot gegeven voor de bouw van Pont Neuf, een appartementencomplex in Purmerend met 89 sociale huurwoningen voor merendeels 1- en 2-persoonshuishoudens. Het gebouw komt te staan in Kop West. Een totaal aanbod van 850 woningen is hier gepland, waarvan 200 in de sociale huur. 

Vanwege de coronamaatregelen was er sprake van een ‘virtuele aftrap’. Opdrachtgever Birgitte de Maar (bestuurder woningcorporatie Rochdale), Thijs Kroese (wethouder Wonen Purmerend) en Camiel Honselaar (directeur van aannemer HSB Bouw) zijn blij met de ontwikkeling:  

Birgitte de Maar: “Er is een flink tekort aan sociale huurwoningen in Purmerend. Met name starters op de woningmarkt hebben het moeilijk. Dit appartementencomplex geeft ook hen een steuntje in de rug.”

Wethouder Wonen Thijs Kroese: “De druk op onze woningmarkt is enorm, vooral in de sociale sector. Purmerenders moeten veel te lang wachten op een sociale huurwoning. Daarom ben ik zo blij dat we hier weer bijna 90 sociale huurwoningen toevoegen. Hier krijgen straks minimaal 90 mensen een plek.”

Camiel Honselaar (HSB Bouw): “HSB is trots dat ze met deze opgave Purmerend weer een stukje mooier kan maken en hiermee kan bijdragen aan de sociale woningbouw in deze mooie gemeente.”

Fraai woongebouw voor kleine huishoudens

Pont Neuf is een gebouw, van vijf en acht bouwlagen (inclusief parkeerlaag), met 9 tot 16 woningen per laag. Er komen 89 woningen in, met een gemiddelde grootte van circa 45 m2 gebruikersoppervlak. Voor Purmerendse begrippen is dat relatief klein. Met name voor 1- en 2-persooonshuishoudens zijn de woningen een welkome aanvulling op de woningvoorraad van de stad. Pont Neuf zal naar verwachting eind 2022 worden opgeleverd. De appartementen zullen worden aangeboden via Woningnet.

Opgave Purmerend

De gemeente Purmerend en de woningcorporaties die actief zijn in Purmerend werken gezamenlijk aan de enorme opgave om het aantal betaalbare (sociale) huurwoningen meer in lijn te brengen met de vraag. De ontwikkeling van Pont Neuf vormt, volgens Rochdale, een mooie toevoeging aan dit sleutelgebied van de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

Rochdale bezit op dit moment bijna 2100 woningen in Purmerend. Het is de ambitie van de woningcorporatie om te groeien, met name in het segment voor 1- en 2-persoonshuishoudens (oppervlakte van maximaal 60 m2).


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Regio staat voor grote opgave opvang asielzoekers: Purmerend/Beemster moet 128 personen binnen een zeer korte termijn huisvesten, op de middellange termijn structureel 250 personen en volgend jaar rond de 100/125 personen……….(zie artikel elders op deze site).
    Je zult als “reguliere woningzoekende” al jarenlang op de wachtlijst staan, hoop hebben op een woning in zo’n soort project als dit……….ik vrees met grote vrezen en heb medelijden met die “reguliere woningzoekende” al jarenlang op de wachtlijst staat.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10 ° C
10.6 °
9.4 °
95 %
0.9kmh
100 %
za
10 °
zo
9 °
ma
8 °
di
8 °
wo
2 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.