Purmerend

Spurt van energiecoöperatie voor laatste deelnemers zonnedak op De Beuk

Purmerend – Met het inzetten van een spurt wil energiecoöperatie Zon op Purmerend de laatste deelnemers binnenhalen om mee te doen aan het zonnedak op sporthal De Beuk.  Medio december is al tachtig procent van de ruim duizend beschikbare certificaten gereserveerd.

Het bestuur van de energiecoöperatie trekt met extra communicatie een spurt om spoedig ook de laatste twintig procent te verkopen. Zon op Purmerend wil voor de kerstdagen voldoende Purmerenders werven zodat voor de zomervakantie volgend jaar op het dak van De Beuk duurzame energieopwekking is gerealiseerd.

Projectleider Gertjan van Keulen is een tevreden man: ‘Er zijn in zes weken ruim achthonderd certificaten gereserveerd voor het zonnedak op sporthal De Beuk. Het gaat om het grootste zonnedak van de energiecoöperatie tot nu toe. We willen met een spurt de laatste tweehonderd certificaten nog voor de kerstdagen verkopen, zodat de realisatie snel kan starten.  Zon op Purmerend is een niet-commerciële organisatie voor duurzame energieopwekking in Purmerend. Wie meedoet aan het zonnedak kan de betaalde energiebelasting terugvragen en ontvangt jaarlijks een bedrag van de opbrengst van de levering van zonnestroom aan het elektriciteitsnetwerk. De opbrengst is beter dan de rente op een spaarrekening!’ Deze regeling is door de rijksoverheid voor vijftien jaar gegarandeerd.

Energiecoöperatie Zon op Purmerend heeft drie succesvolle zonnedaken gerealiseerd: op het stadhuis, op schoolgebouw Antoní Gaudi in Overwhere en op sportzaal De Kraal in Weidevenne.

Voorzitter Wim Wilschut wil samen met de andere bestuursleden van Zon op Purmerend graag voor de kerstdagen alle certificaten voor het zonnedak hebben verkocht. ‘Dat geeft meer rust voor de voorbereiding van de opdrachtverstrekking voor het plaatsen van het zonnedak samen met sportorganisatie Spurd. Kijk voor uitgebreide informatie over meedoen op www.zonoppurmerend.nl. Wees er snel bij!’

Wie te laat is met meedoen aan het zonnedak op De Beuk blijft als belangstellende voor duurzame energieopwekking genoteerd en ontvangt begin 2021 informatie over nieuwe projecten voor duurzame energieopwekking in Purmerend.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.