18.1 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomePurmerendH20 doet oproep aan Minecraft bouwers: help mee en bouw jouw lokale...

H20 doet oproep aan Minecraft bouwers: help mee en bouw jouw lokale ziekenhuis

Purmerend – Europa’s grootste esports campus H20 uit Purmerend daagt tijdens de lockdown scholieren en studenten uit om mee te doen aan een online challenge om in Minecraft de gevels van de Nederlandse ziekenhuizen na te bouwen.

Doel van de actie is om jeugd dit jaar af te laten sluiten met een positieve activiteit en tegelijkertijd goede doelen en zorgmedewerkers van de ziekenhuizen te steunen. De opbrengst hiervan gaat voor 50% naar goede doelen, en voor 50% naar de zorgmedewerkers van de ziekenhuizen die nagebouwd worden. Voordat het nieuwe jaar begint, moeten de gevels van alle  ziekenhuizen van Nederland op werkelijke schaal in Minecraft nagebouwd zijn. Een vrijwilligersleger van jongeren (kinderen, scholieren, studenten enz) gaat tussen woensdag 22 en donderdag 31 december deze challenge aan.

Minecraft Hospital Heroes

De actie, Die de toepasselijke naam Minecraft Hospital Heroes kreeg, ontstond nadat de H20 Esports Campus vorige week voor de derde keer dit jaar haar deuren moest sluiten.

Campus Founder Dirk Tuip: “Net als heel veel ondernemers werden wij vorige week verrast en teleurgesteld door de nieuwe lockdown. Honderden kinderen zouden tijdens de kerstvakantie bij ons gaan genieten van activiteiten op het snijvlak van healthy gaming, hybride (e)sports en creative tech. Dat zou een leuke afsluiting zijn geweest van een krankzinnig jaar.” 

Tuip vervolgt: “Nu deze activiteiten niet door kunnen gaan, wilden we ontzettend graag iets doen voor de kinderen die thuis zitten en tegelijk ook iets doen tegen het negatieve, machteloze en soms wanhopige gevoel dat Corona veroorzaakt.”

Met het toevoegen van de sponsoring actie kunnen nu ook een aantal goede doelen gesteund worden. Potentiële sponsors kunnen de online ziekenhuizen min of meer adopteren. Elk ziekenhuis waarvoor genoeg sponsoring binnenkomt, wordt tijdens de challenge nagebouwd.” Meer informatie hierover is te vinden op www.minecrafthospitalheroes.com. 

Meekijken via live stream

H20 Co-Founder Matthijs Vink licht toe: “Met het nabouwen van de ziekenhuizen kunnen we scholieren een unieke en leerzame challenge bieden waardoor zij na de kerstvakantie kunnen zeggen dat ze een echt ziekenhuis op schaal hebben gebouwd samen met anderen, én hun ouders laten zien hoe gaming kan bijdragen aan skills zoals creativiteit, samenwerking en communicatie en natuurlijk tech. Met deze actie willen we tevens alle zorgmedewerkers van de verschillende ziekenhuizen bedanken voor hun inzet gedurende de Corona-crisis. “

Wie niet meebouwt kan vanaf woensdag 22 december wel via een live stream op www.minecrafthospitalheroes.com mee kijken met de bouw. “We hopen dat veel mensen de actie te zien krijgen. Het jaar 2020 wordt door heel veel mensen nooit vergeten , vooral vanwege Corona en de impact op de directe en indirecte slachtoffers.”

Eén van de beste Minecraft bouwers ter wereld

Het bouwproject staat onder leiding van Thomas Bosch (17 jaar). Hij was de architect van Greenfield, een van de grootste steden ooit in Minecraft. Thomas bouwde de stad samen met tientallen vaste bouwers en honderden vrijwilligers. Het gehele project kostte bijna 10 jaar en duizenden manuren. Thomas geeft tijdens deze challenge leiding aan het bouwteam van de Minecraft Hospital Heroes via Discord, een online platform voor gamen, chatten en praten.

Opbrengst naar goede doelen en de ziekenhuizen 

De helft van de opbrengst gaat naar de personeelsverenigingen van de gebouwde ziekenhuizen. De andere helft van de opbrengst van deze actie gaat naar een aantal goede doelen die helpen om kinderen die zwaar getroffen zijn door Corona in beweging te krijgen. Onder andere naar Stichting Het Vergeten Kind, de Cruyff Foundation, en Kanjerwens Nederland, die wensen van kinderen met een ernstige ziekte of chronische aandoening helpen aan een mooie dag. In totaal steunt de challenge 6 goede doelen.

Oproep aan Minecraft bouwers: help mee en bouw jouw lokale ziekenhuis

H20 is ook nog op zoek naar ervaren Minecraft bouwers, om deze vakantie mee te bouwen aan Minecraft Hospital Heroes, dé challenge van 2020! Zij kunnen zich aanmelden via www.minecrafthospitalheroes.com . Naar schatting zijn er tientallen vrijwilligers nodig. H20 wil de bouwers zoveel mogelijk koppelen aan ziekenhuizen uit hun eigen regio of plaats.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19 °
17.2 °
92 %
2.2kmh
96 %
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
26 °
za
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.