12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomeHart van de Regio200 puzzels voor zorginstellingen in Purmerend

200 puzzels voor zorginstellingen in Purmerend

Purmerend – Hij is altijd druk om te kijken wat hij voor de medemens kan doen. Toen hij op Facebook een bericht zag dat er iemand een collectie puzzels weggaf nam hij direct contact op. En nu staan er sinds gisteren 200 puzzeldozen in zijn garagebox.

Timo van der Zee is al jaren actief als vrijwilliger in het Purmerendse. Dit jaar is hij al 10 jaar vrijwilliger bij Burger HartHulp, een collectief van mensen, die als er een reanimatie oproep is ter plaatse gaan. “Bijna altijd zijn wij er eerder dan de ambulance en dan starten wij alvast de reanimatie op.” Exact is het niet aan te geven maar dat er mensenlevens zijn gered is wel zeker. Timo bescheiden: “Wij doen gewoon wat wij moeten doen.”

Ook toen het corona virus in maart zijn opmars had ging hij aan de gang. Hij zorgde dat er brillen kwamen bij de Spoedeisende Hulp van het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend “Er was toen een tekort aan brillen. Nou, dan regelen we dat gewoon.” Ook regelde hij een paar maanden later lunchpakketten voor de verpleegkundigen. “Gewoon de telefoon pakken en het verhaal doen aan bedrijven.”

Vandaag gingen de 200 puzzels de deur uit. “Er gaan er 50 naar de Molentocht in de Purmer-Zuid. Die er blij mee zijn. De andere 150 gaan naar de Prinsenstichting aan het Abel Tasmanplein in de Weidevenne. Die zorgen dat de rest verdeeld wordt over de eigen locaties. Ik hoop dat er veel plezier aan wordt beleeft.”

Voor Timo geldt maar één moto: “Ik vind het heel belangrijk om klaar te staan voor je medemens. Alle beetjes helpen in deze tijden van corona.”

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.