Purmerend

Britse variant coronavirus gevonden in regio Amsterdam

Regionaal – In de regio Amsterdam zijn meerdere gevallen bevestigd waarbij iemand is besmet met de gemuteerde Britse variant van het coronavirus. Dat meldde minister Hugo de Jonge vanmiddag. Het gaat om twee los staande gevallen. 

Van zeker een daarvan is bekend dat de besmette persoon de laatste tijd in het Verenigd Koninkrijk is geweest. De ander is daar niet geweest en heeft vermoedelijk in Nederland het virus opgelopen.

De laatste dagen is er veel te doen over de Britse mutatie. Deze variant zou namelijk ongeveer 70 procent besmettelijker zijn dan degene die we al kenden. Uit eerste onderzoek blijkt er geen sprake te zijn van een ernstiger ziekteverloop. Ook werken de vaccins vermoedelijk ook tegen deze mutatie.

De bestaande maatregelen die wij hebben in Nederland zoals de 1.5 meter en het verminderen van de sociale contacten voldoen ook voor deze variant van het virus, geven deskundigen aan.

Van het coronavirus zijn inmiddels 3470 varianten bekend. Vele daarvan hebben geen functie of maken het juist dat het virus zwakker wordt. In Zuid-Afrika is een andere variant opgedoken, die vooral onder jongeren besmettelijker is. Overigens is het coronavirus in Europa succesvoller door een mutatie dan de het coronavirus dat in Wuhan rondging.

Reisverbod

Het kabinet heeft vanwege de ontwikkelingen besloten om het vervoer vanuit het Verenigd Koninkrijk zoveel mogelijk te beperken. Er is onder meer een vlieg- en vaarverbod ingesteld. Mogelijk wordt dat binnenkort weer opgestart met als voorwaarde dat reizigers een negatief testresultaat moeten laten zien.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. De Britse variant is besmettelijker, dan de “bekende” variant.
  De Zuid Afrikaanse variant, is vooral onder jongeren besmettelijker.

  Maar vanaf vandaag mogen reizigers vanuit Engeland en Zuid-Afrika weer naar Nederland reizen, maar alleen als zij een negatieve corona-test bij zich hebben.
  Dat betekent dat ze kunnen bewijzen dat ze geen corona hebben.

  De PCR-test en andere vermenigvuldingstesten hebben een zeer hoge gevoeligheid. Ook is uitvoerig onderzocht of de testen niet reageren op andere virussen of bacteriën, zoals verkoudheids- en griepvirussen. Geen enkele medische test is 100% betrouwbaar in alle situaties.

  Vraag mij af of door het zo snel weer opengooien van de landsgrenzen, de huidige periode van lockdown gaat beïnvloeden…….

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: