Purmerend

Vuilnisauto dumpt brandend afval op straat

Purmerend – Een vuilnisauto heeft zich vanmiddag van zijn lading ontdaan omdat er brand in het vuilnis was ontstaan. In de omgeving van de Kaftanstraat werd de lading door de vuilnismannen op straat gedumpt.

De brandweer heeft de brand in het vuilnis geblust. Het bleek te gaan om een accu die in het huisvuil was gedumpt en die in brand was gevlogen. De dader is onbekend omdat er niet precies duidelijk is wanneer de accu in het huisvuil is terecht gekomen.

Foto: Gemeente Purmerend

Ook constateerde de vuilnismannen dat er in de omgeving van de Hudsonstraat potten met verf in het huisvuil waren gedumpt. Dit leidde tot vervuiling van het wegdek. Indien de dader van de verfdumping in het huisvuil achterhaald wordt, kan deze een schrijven van de gemeente verwachten voor de verwachte schoonmaakkosten van het wegdek.

Fotocollage: Gemeente Purmerend

Wethouder Afval/Milieu Paul van Meekeren vindt dit een asociale actie. “Een accu of verf naar de milieustraat brengen is kennelijk teveel moeite, met als gevolg: brand in de vuilniswagen en verf op straat. Ik hoop dit soort incidenten niet meer gebeuren: het kost geld en schaadt het milieu.”

Wil je weten wat wel en niet in het huisvuil mag, kijk dan op: https://afval.purmerend.nl


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.