* Wat u schrijft

Storm Bella op komst, windstoten tot 110 km/h

Regionaal – Storm Bella ontwikkelt zich momenteel naast de kust bij Schotland, en koerst af op ons land. Als de storm hier aan land komt, zal dat zondagochtend zijn. Er worden fikse windstoten van meer dan 100 kilometer per uur en kans op 20 tot 30 millimeter regen aan de kust. In het binnenland kan het ook gaan spoken, met windstoten tot 110 kilometer per uur. Dat meldt weeronline.nl

Langs de westkust komt vanaf zaterdagavond een stormachtige wind te staan (windkracht 8) en aan de noordwestkust en op de westelijke Wadden is er kans op storm. Het waait niet alleen hard, maar het wordt ook nat met vooral in het westen en noorden flink wat regen.

Zondagochtend is het zeer onstuimig en bereikt de storm genaamd Bella haar hoogtepunt. Aan de westkust stormt het (windkracht 9) en langs de Noord-Hollandse kust en op de westelijke Waddeneilanden is zelfs tijdelijk kans op een zware storm (windkracht 10). Daarbij zijn zeer zware windstoten mogelijk tot 110 km/uur. In het binnenland waait het krachtig tot hard (6-7) en aan de IJsselmeerkust is de wind hard tot stormachtig (7-8) waarbij windstoten tot 95 km/uur mogelijk zijn.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Oké, een gewaarschuwd mens………
    Even de kerstverlichting en -versiering buiten goed vastzetten, dan hoeft u ná de storm niet op zoek naar uw kerstverlichting en -versiering.
    Alle losse spullen naar binnen.
    En wachten tot de storm voorbij is.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: