Regionaal

Veiligheidsregio: ‘Ondanks vuurwerkverbod toch veel vuurwerkoverlast’

Regionaal – De hulpdiensten hebben zich goed voorbereid op oud en nieuw. De jaarwisseling in Zaanstreek-Waterland is dit jaar voor de ambulancedienst en brandweer relatief rustig verlopen. Vanwege met name vuurwerkoverlast is het voor de politie wel druk geweest. Er deden zich in onze regio enkele incidenten voor.

In de regio waren verschillende groepen jeugd op de been. Met name in Volendam begon het in de namiddag druk te worden. Daar kwamen jongeren samen en ontstond onrust.

Ze staken vuurwerk af en pleegden vernielingen. Een ruit van een politieauto sneuvelde door een steen. In de avond is door intensief toezicht en zichtbare aanwezigheid de situatie niet geëscaleerd. 


Ondanks het vuurwerkverbod kreeg de politie veel meldingen van vuurwerkoverlast binnen. In aanloop naar middennacht is door de veiligheidsregio aangegeven dat meldingen waarbij hulpverleners, burgers of de openbare orde in gevaar komen voorgaan op meldingen van vuurwerkoverlast. 

Er waren 53 ambulanceritten tegen 107 vorig jaar. Er is 39 keer een beroep gedaan op de brandweer (tegen 78 incidenten tijdens de vorige jaarwisseling). Het zwaartepunt lag hierbij op buiten- en containerbrandjes.

In de Weidevenne ging een scooter en twee fietsen in rook op.

Man uit Uithoorn aangehouden

Omstreeks 03.50 uur zag de politie een personenauto rijden op de Waterlandlaan in Purmerend. De auto viel op door het rijgedrag van de bestuurder. De auto slingerde hevig en veranderde plotseling van richting. De auto kon aan de kant worden gezet op de Churchilllaan.

De bestuurder vertoonde tekenen van drugsgebruik. Bij een speekseltest bleek dat hij meerdere soorten drugs had gebruikt. Van de man is een bloedmonster afgenomen dat door het Nederlands Forensisch Instituut zal worden onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs.

In de auto van de man trof de politie vermoedelijke harddrugs aan. Het ging om een zakje wit poeder en een zakje met brokjes wit poeder, vermoedelijk cocaïne. De politie nam de drugs in beslag.

Hond aangetroffen

Agressie tegen hulpverleners

Er zijn op dit moment in Zaanstreek-Waterland geen aangiftes gedaan van agressie tegen hulpverleners. De in de tabel gegeven cijfers zijn voorlopig en betreffen een eerste sfeerbeeld.

GemeenteIncidenten brandweerAantal ritten ambulance
Beemster21
Edam-Volendam35
Landsmeer2
Oostzaan1
Purmerend716
Waterland12
Wormerland3
Zaanstad2128
Totaal3953

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. Ze kunnen verbieden wat ze willen, zonder handhaving komt er geen donder van terecht.
  Dat bleek gisteren wel weer.
  Vuurwerk afsteken, harde knallen vanaf 16.00 uur in de Purmer Zuid.
  Geen Handhaving/BOA/Politie gezien.
  Vanaf middernacht op openbaar terrein ín groepsverband (min.4 personen) ónder het genot van veel drank welke werd genuttigd op openbaar terrein.
  Geen Handhaving/BOA/Politie gezien.
  Wel tot 3 uur ’s nachts de overlast “mogen” ervaren en vandaag de zooi op “mogen” ruimen.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: