Purmerend

Hoge bereidheid bij personeel Dijklander Ziekenhuis voor coronavaccin

Purmerend – Het Dijklander Ziekenhuis is gisteren op locatie Purmerend gestart met het vaccineren van zorgverleners op de SEH, Intensive Care en covid-kliniek. De bereidheid onder het personeel om zich te laten vaccineren is groot. Er zijn 440 vaccins beschikbaar en op de eerste dag hebben al 320 Dijklanders een afspraak gemaakt voor het inenten. Dit aantal loopt de komende dagen nog op.

Woensdagmiddag werden de eerste vaccins geleverd. Donderdag is gestart met het vaccineren in Purmerend. In de hal van het ziekenhuis is een priklocatie ingericht. Begin volgende week verhuist de priklocatie naar Hoorn.  De zorgverleners die deze week het vaccin krijgen, behoren tot het team dat langdurig ingezet wordt in de directe zorg aan covid-patiënten. Deze groep is bepaald  door het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Over drie weken krijgt deze groep de tweede vaccinatie.

Goed nieuws

Ymke Fokma, lid raad van bestuur: ‘We zijn heel blij dat het zorgpersoneel nu al gevaccineerd wordt. Dat is echt goed nieuws en het is fijn dat de bereidheid ook zo groot is. Het liefst hadden we direct al onze 3000 medewerkers het vaccin aangeboden, maar helaas hebben we niet meer vaccins gekregen. We merken dat ook bij onze andere medewerkers de bereidheid groot is. In april volgt hopelijk de rest.’

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.