6.7 C
Purmerend
woensdag 29 maart 2023
HomePurmerendHoge bereidheid bij personeel Dijklander Ziekenhuis voor coronavaccin

Hoge bereidheid bij personeel Dijklander Ziekenhuis voor coronavaccin

Purmerend – Het Dijklander Ziekenhuis is gisteren op locatie Purmerend gestart met het vaccineren van zorgverleners op de SEH, Intensive Care en covid-kliniek. De bereidheid onder het personeel om zich te laten vaccineren is groot. Er zijn 440 vaccins beschikbaar en op de eerste dag hebben al 320 Dijklanders een afspraak gemaakt voor het inenten. Dit aantal loopt de komende dagen nog op.

Woensdagmiddag werden de eerste vaccins geleverd. Donderdag is gestart met het vaccineren in Purmerend. In de hal van het ziekenhuis is een priklocatie ingericht. Begin volgende week verhuist de priklocatie naar Hoorn.  De zorgverleners die deze week het vaccin krijgen, behoren tot het team dat langdurig ingezet wordt in de directe zorg aan covid-patiënten. Deze groep is bepaald  door het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Over drie weken krijgt deze groep de tweede vaccinatie.

Goed nieuws

Ymke Fokma, lid raad van bestuur: ‘We zijn heel blij dat het zorgpersoneel nu al gevaccineerd wordt. Dat is echt goed nieuws en het is fijn dat de bereidheid ook zo groot is. Het liefst hadden we direct al onze 3000 medewerkers het vaccin aangeboden, maar helaas hebben we niet meer vaccins gekregen. We merken dat ook bij onze andere medewerkers de bereidheid groot is. In april volgt hopelijk de rest.’


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.7 ° C
7.2 °
5.6 °
85 %
0.5kmh
100 %
wo
13 °
do
12 °
vr
10 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.