Volendam

Forum voor Democratie stelt coronamanifestatie zondag uit vanwege veiligheid

VOLENDAM – De gemeente Edam-Volendam en Forum voor Democratie (FvD) hebben besloten om de manifestatie aanstaande zondag uit te stellen. De veiligheid kan niet worden gegarandeerd, vanwege het grote aantal verwachte bezoekers. Dat meldt onze mediapartner NH Nieuws.

De gemeente ziet het recht te demonstreren als groot democratisch goed, maar vindt wel dat de veiligheid in orde moet zijn. 

Ze zullen dan ook, als de situatie het toestaat, het mogelijk maken dat de manifestatie op een later moment kan plaatsvinden.

Demonstratie

Eerder deze week liet FvD weten te willen manifesteren in Volendam. In een video liet Baudet weten: “Wij gaan demonstreren tegen de absurde coronamaatregelen, maar het ook hebben over de plannen voor Nederland.”

De partij had de manifestatie wel gecommuniceerd, maar nog niet kortgesloten met de gemeente. “Stand van zaken is dat de aanmelding voor de manifestatie nog niet beantwoordt aan de wettelijke vereisten”, zei woordvoerder van de gemeente Leendert Klein toen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.