23.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendSporthal De Beuk wordt ingericht als corona vaccinatie locatie

Sporthal De Beuk wordt ingericht als corona vaccinatie locatie

Purmerend – Volgens de vaccinatiestrategie van het Kabinet zijn de eerste groepen die recht hebben op een vaccinatie medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. GGD Zaanstreek-Waterland start op 15 januari 2021 met vaccineren in Sportcomplex De Beuk in Purmerend.

In de regio Zaanstreek-Waterland wordt Sportcomplex De Beuk in Purmerend de centrale vaccinatielocatie voor het coronavaccin voor zorgmedewerkers. De reden dat in deze fase van de vaccinaties met 25 centrale priklocaties gewerkt gaat worden, is dat het vaccin van BioNTech/Pfizer dat nu beschikbaar is, in grote hoeveelheden per verpakking wordt aangeboden. En het moet diepgevroren worden bewaard. Dat maakt het lastig om dit vaccin in kleine hoeveelheden te verspreiden naar bijvoorbeeld verpleeghuizen.

Werkgevers, aanvankelijk verantwoordelijk voor de vaccinatie van hun personeel, hebben normaal gesproken de mogelijkheid om personeel binnen de eigen instelling te vaccineren. Maar deze hebben niet de ervaring om dit grootschalig in bijvoorbeeld sporthallen te doen. Daarom hebben de werkgevers (Actiz en Zorg Thuis) en het ministerie van VWS de GGD gevraagd de vaccinaties voor deze zorgmedewerkers uit te voeren. De GGD heeft veel ervaring met grootschalig vaccineren.

Fotografie: Regio Purmerend

Projectleider Vaccineren Jasper Verburg: “Het sportcomplex is in afstemming met de betrokken gemeente en in overleg met de zorginstellingen gekozen om meerdere redenen. De locatie is erg geschikt door de centrale ligging in de regio en De Beuk is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. En het heeft ruime parkeergelegenheid.”

Inmiddels is ook een ander corona vaccin te weten Moderna goedgekeurd. Dit vaccin zou voor 94,1% werkzaam zijn bij mensen van 18 jaar en ouder. Ook voorkomt het ernstigere vormen van COVID-19, de ziekte die door het coronavirus veroorzaakt kan worden. Ook bij mensen in risicogroepen, zoals mensen met chronische longziekten, hartziekten, obesitas en leverziekten biedt het vaccin bescherming (90,9%).Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
23.3 ° C
25 °
20 °
52 %
2.7kmh
3 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.