7.9 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
HomeRegionaalLockdown verlengd tot 9 februari. Rutte: "We gaan samen voor de eindstreep"

Lockdown verlengd tot 9 februari. Rutte: “We gaan samen voor de eindstreep”

Regionaal – Vanavond was er wederom een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge. Hierin gaf de premier aan dat de lockdown verlengd wordt tot en met 9 februari.

Met de woorden “Onmacht, frustratie en ook moedeloosheid”, gaf de premier betekenis aan het gevoel van veel Nederlanders. “Het wordt steeds moeilijker vol te houden en dat is ook begrijpelijk.”

Ook gaf de premier aan dat er aanvullende steunmaatregelen komen. “De sociaaleconomische gevolgen zijn hartverscheurend. We kunnen niet alle pijn bij ondernemers wegnemen, maar nu we wel licht zien aan het einde van de tunnel is het belangrijk dat we zoveel mogelijk banen en bedrijven door de crisis heen trekken.”

Avondklok

De premier gaf aan dat het kabinet aan het OMT een spoedadvies over de avondklok wordt gevraagd. We denken dat de avondklok een effectief middel is om groepsvorming bij jongeren en thuisbezoek tegen te gaan, zei Rutte. “Daarom gaan we het OMT een spoedadvies vragen hierover.” Ook wordt het OMT gevraagd om eventuele alternatieven.

Basisonderwijs

Het basisonderwijs gaat mogelijk op 25 januari weer open. E.e.a. hangt nog af van de aantallen besmettingen. “Dit is nog niet zeker en wordt nog besproken”, zei Rutte.

Steun elkaar

Het is nog niet voorbij, hou vol en steun elkaar, eindigde Rutte zijn deel van de persconferentie. “Zo halen we samen de eindstreep op de best mogelijke manier.”

Minister De Jonge waarschuwde voor de Britse variant van het virus. Deze blijkt sneller tot besmettingen te leiden. “Het kan heel snel veel erger worden, en dat moeten we koste wat kost voorkomen.”

Volgende week zijn de verpleeghuizen aan de beurt, daarna kleinschalig wonen en half februari de ouderen die thuiswonen. Voor de zomer moeten dan alle 60-plussers een prik hebben gehad, zei De Jonge.

Tot en met ten minste 9 februari 2021 blijft de situatie zoals hij nu is.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Stay safe,
    Keep your distance,
    Obey the rules of the lockdown,
    Get vaccinated (if you want to),
    Use your mind;
    Let’s beat Covid-19 (or whatever name you put on it) together!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
7.9 ° C
8.9 °
6.7 °
77 %
5.4kmh
100 %
vr
9 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °
di
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.