11.7 C
Purmerend
donderdag 30 maart 2023
HomePurmerendKapper krijgt boete van handhaving; "Ik ben in de val gelokt"

Kapper krijgt boete van handhaving; “Ik ben in de val gelokt”

Purmerend – Een kapper uit Purmerend is door de gemeentelijke handhavers beboet omdat hij mensen thuis, maar ook in de eigen salon in de Purmerendse binnenstad klanten knipte.

Volgens de handhavers zou de kapper adverteren via social media en doordat er meldingen binnen waren gekomen hebben zij een afspraak met de kapper gemaakt. “Op het moment van de afspraak bleek dat de kapper inderdaad klanten knipte. Er is een proces verbaal tegen deze kapper opgemaakt.”

De kapper, die moeilijk Nederlands begrijpt en spreekt, laat aan Regio Purmerend weten dat hij in de val is gelokt door de betreffende handhaver. “Ik ben verschillend keren gebeld door een mijnheer. Deze heeft tot drie keer toe gebeld. Ik begreep echter niet precies wat hij wilde, dus heb ik de derde keer verteld dat hij naar de salon moest komen. Toen die mijnheer er was bleek dat deze van handhaving was. Ik was echter niet aan het knippen en was dat ook niet van plan. Hij schreef meteen die boete uit. Ik ben gewoon in de val gelokt.” Hoe hoog de boete is weet de kapper nog niet. “Ik heb geen idee hoe hoog de boete is maar ik ga zeker bezwaar maken. Dit kan toch niet?”

Update 17:15 uur: de gemeente Purmerend laat na vragen weten dat de kapper geen boete heeft gehad maar een waarschuwing waarbij een volgende keer wel een boete wordt uitgeschreven.

Naam van de kapper en salon is bekend bij de redactie.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. O, en by the way:
  *ik heb deze kapper niet gemeld (ik wacht gewoon tot mijn vaste kapper zijn salondeuren weer opent).
  *ik ben absoluut geen fan van Handhaving.

  Daarvoor laten ze te veel steken vallen: vuurwerk ondanks verbod, feesten tijdens Corona, grote groepen bijelkaar tijdens Corona, de jongerenterreur op Weidevenne etc.etc.

  Moge het maar duidelijk zijn (e.e.a. na het lezen van de comments op de Facebook-pagina van Handhaving).

  Stay safe, keep your distance, obey the rules of the lockdown, get vaccinated (if you want to)and use your mind; let’s beat Covid-19 (or whatever name you put on it) together!!

 2. Wat valt er niet te begrijpen aan het woord lockdown??
  Als je in de rondte kijk zie je als kapper bij al je collega’s de deuren dicht en geen klanten.
  Er is op dit moment een lockdown, waardoor het uitvoeren van contactberoepen (hoe vervelend ook) even niet is toegestaan. De lockdown treft heel veel ondernemers; kledingwinkels, tuincentra, biekenwinkels etc.etc.

  De kapper, die volgens het artikel moeilijk Nederlands begrijpt en spreekt, kan wel goed uit de voeten met social media: hij plaatste berichten o.v.v. telefoonnummer om een afspraak te kunnen maken.
  Daarmee nam hij bewust een heel groot risico: voor zijn zaak maar ook v.w.b. corona-besmettingen.
  Tsja en dan komen er meldingen binnen bij Handhaving dat de kapper die bij mensen thuis, maar ook in de eigen salon klanten knipte.
  Als het het Handhaving dan ook nog lukt om een afspraak te maken ín de salon, dan ben je simpelweg “het haasje”.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
11.7 ° C
13 °
10 °
86 %
1.3kmh
56 %
do
11 °
vr
11 °
za
9 °
zo
9 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.