Regionaal

Woensdag persconferentie, extra coronamaatregelen

Regionaal – Het kabinet geeft morgen een persconferentie over extra maatregelen om de coronacrisis te bestrijden. De persconferentie wordt aan het begin van de middag gehouden. Een exacte tijd is nog onbekend.

Demissionair minister De Jonge verwijst naar het advies van het OMT over het oprukken van de Britse variant van het coronavirus, die zo’n 30 procent besmettelijker is. De verwachting is dat deze variant volgende maand voor meer dan de helft van de besmettingen verantwoordelijk is.

“De verspreiding van de VK-variant lijkt niet onder controle en kan op termijn (vanaf april) vanwege toegenomen volumina aan patiënten zorgen voor een verder toegenomen, grote druk op de zorg, zowel intramuraal als in verpleeghuizen en extramuraal”, schrijft het OMT.

Opties die op dit moment op tafel liggen zijn:

  • Het instellen van een avondklok.
  • Geografische begrenzing waar inwoners zich in een een beperkte straal rond hun huis mogen begeven.
  • Een totaal thuisblijfgebod.
  • Verder beperken van thuisbezoek en samenkomsten.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.