20.1 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomeRegionaalWoensdag persconferentie, extra coronamaatregelen

Woensdag persconferentie, extra coronamaatregelen

Regionaal – Het kabinet geeft morgen een persconferentie over extra maatregelen om de coronacrisis te bestrijden. De persconferentie wordt aan het begin van de middag gehouden. Een exacte tijd is nog onbekend.

Demissionair minister De Jonge verwijst naar het advies van het OMT over het oprukken van de Britse variant van het coronavirus, die zo’n 30 procent besmettelijker is. De verwachting is dat deze variant volgende maand voor meer dan de helft van de besmettingen verantwoordelijk is.

“De verspreiding van de VK-variant lijkt niet onder controle en kan op termijn (vanaf april) vanwege toegenomen volumina aan patiënten zorgen voor een verder toegenomen, grote druk op de zorg, zowel intramuraal als in verpleeghuizen en extramuraal”, schrijft het OMT.

Opties die op dit moment op tafel liggen zijn:

  • Het instellen van een avondklok.
  • Geografische begrenzing waar inwoners zich in een een beperkte straal rond hun huis mogen begeven.
  • Een totaal thuisblijfgebod.
  • Verder beperken van thuisbezoek en samenkomsten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.1 ° C
21.1 °
18.9 °
62 %
0.5kmh
9 %
wo
18 °
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.