8.5 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
HomeGemeenteBurgemeester Bijl: handhaven avondklok wordt een taak van de politie (video)

Burgemeester Bijl: handhaven avondklok wordt een taak van de politie (video)

Purmerend – De Britse corona-variant is in opmars. In heel Nederland en ook in Purmerend. De extra maatregelen vanuit Den-Haag zullen niemand zijn ontgaan. Maar welke gevolgen hebben de maatregelen voor Purmerend? Regio Purmerend sprak op vrijdag 22 januari 2021 met Burgemeester Don Bijl.

Al eerder deze week werd er bekend dat de Britse variant van COVID-19 in verzorgingstehuis de Rusthoeve in Purmerend is geconstateerd. Hoewel de situatie op de Rusthoeve nu redelijk onder controle lijkt, noemt Bijl de situatie zorgelijk en nu wel heel erg dicht bij: “Niet alleen onder de bewoners is er een hoge besmettingsgraad, ook veel personeel is besmet. Hoe eerder de medewerkers gevaccineerd worden, hoe beter het is. De Britse variant is voor Purmerend geen theoretisch verhaaltje meer, maar echt iets dat bij ons op de stoep staat.”

Bijl noemt de avondklok ingrijpend. “Het is begrijpelijk dat mensen hier heel veel weerstand tegen hebben. Maar uiteindelijk is het een landelijk besluit dat wij moeten gaan uitvoeren.” “

“We gaan er van uit dat de meeste mensen de noodzaak zullen onderkennen. En dat ook al zijn ze er niet blij mee, ze zich toch zullen schikken naar de regelingen die wij hebben getroffen in ons land.”

Burgemeester Purmerend Don Bijl

Binnen de Veiligheidsregio Zaanstreek/Waterland zijn er gisteren afspraken gemaakt met ondermeer de politie over de wijze waarop er gehandhaaft gaat worden, zodat dit binnen alle gemeenten van onze regio gelijk is”. De politie is in de eerste instantie verantwoordelijk voor de handhaving van de avondklok in onze Veiligheidsregio.

Bekijk hier het hele interview:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8.5 ° C
9.4 °
7.8 °
72 %
8.1kmh
45 %
vr
8 °
za
8 °
zo
11 °
ma
10 °
di
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.