5.3 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
HomeColumnColumn van Lisette: Vlam in de pan

Column van Lisette: Vlam in de pan

Ik lig hier met hartkloppingen in mijn bed bij mijn schoonmoeder in huis. Op het tweepersoonsbed ligt mijn 13-jarige dochter Yara naast mij te slapen.Thuis slapen boven onze winkel met twee kids voelde niet veilig vandaag. Gelukkig is Yara na het lezen van een Jip en Janneke verhaaltje in slaap gevallen. En ik heb nu zin om een potje te janken! 

Ik kan nog steeds niet geloven dat we net met tien mensen onze winkel in 2 uur tijd hebben leeggehaald. We waren net gewend aan het raken aan de nieuwe routine, met dichte winkel, onze spullen verkopen d.m.v. telefonische en online bestellingen. We zouden de bestellingen in orde maken toen er een bericht binnenkwam met een oproep tot rellen in Purmerend.

W.t.f.! Serieus?

In 1 seconde beslissen we onze spullen weg te halen uit de winkel. Alles wat er aan spullen kan verdwijnen door relschoppers is namelijk niet gedekt door de verzekering. 

Onze oudste dochter van 16 jaar belt haar werk af. Ze zou over een half uur moeten werken. Haar baas is niet blij met de afmelding. Hopelijk heeft ze haar baan nog straks!

Nadat ze ons geholpen heeft met leeghalen, wordt ze samen met haar fiets opgehaald door vrienden waar ze slaapt. Ze zit in haar examenjaar, havo 5 en moet daarom morgen gewoon weer naar school.

Onze lieve vrienden helpen ons door de spullen uit de winkel op te halen en in hun loods op te slaan. Alle klanten worden gebeld dat hun bestellingen niet gebracht worden vanavond. Waarom niet? Omdat door de avondklok de vlam in de toch al oververhitte pan is geslagen!

Het lijkt wel of ik vandaag beland ben in een film. Ik kan me alleen niet herinneren wanneer ik me voor dit filmproject heb aangemeld!

Lisette van Oostrom is getrouwd met Michel, eigenaar van de winkel Franzen op de kaasmarkt in Purmerend. Samen hebben ze twee prachtige dochters, Jemi van 16 jaar en Yara van 13 jaar Lisette haar passie is bewustzijnsontwikkeling.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. @Lisette van Oostrom,
    Sorry ik bedoelde het goed.
    Voor u, uw eega en uw kinderen.
    Laat maar….

  2. Jazeker, voel ik me daar gezegend mee. In tijden van nood wordt alles wat ik al wist nog duidelijker. Het belangrijkste in het leven is de liefde in al zijn vormen!

    Dat sluit niet uit dat je evengoed de gevolgen van dit voelt ondanks dat de winkel niet geplunderd is. Zo vroeg mijn dochter gisteren of ze met haar matras op onze slaapkamer mocht liggen en of ze dan ook een honkbalknuppel mocht hebben naast haar matras. Dit gebeuren moet weer even verwerkt worden en een plekje krijgen.

  3. Voel je gesterkt en gezegend met:
    -de tien mensen die jullie winkel in 2 uur tijd LEGAAL en met jullie toestemming hebben leeggehaald. 
    -het begrip van klanten die werden gebeld dat hun bestellingen niet gebracht werden gisteravond.
    -de lieve vrienden die jullie hielpen door de spullen uit de winkel op te halen en in hun loods op te slaan. 

    Wees blij dat jullie plundering en vernieling van de winkel bespaard is gebleven: jullie collega Maaike in Den Bosch kreeg “plundering en vernieling” cadeau voor haar 50-ste verjaardag.

    Wees trots op je 16-jarige dochter die haar baantje op “glad ijs” zette om het familiebedrijf in veiligheid te brengen. Fingers crossed dat haar baas er begrip voor op kan brengen en zij haar baantje houdt.

    Maar tel vooral je grootste zegening: je meiden, man en jijzelf zijn geen slachtoffer geworden!!

    Stay safe, stay healthy.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
5.3 ° C
7.3 °
3.9 °
79 %
1.8kmh
100 %
do
6 °
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.