112Purmerend

Politie belt ‘relschoppende jongeren’ en geeft waarschuwing af “Ga niet rellen dit weekend”

Purmerend – Sinds gisteravond wemelt het weer van de oproepen, in al dan niet geheime appgroepen, om dit weekend weer in Purmerend te gaan rellen. De politie is op dit moment bezig om alle ‘reljongeren’ die afgelopen maandag door de politie zijn gecontroleerd te bellen en een waarschuwing te geven om niet deel te nemen aan de acties dit weekend.

Ook al het verkeer in de verschillende sociale media kanalen worden strikt in de gaten gehouden door de forensische dienst van de politie. Onze fotograaf die afgelopen maandag aanwezig was op de Koemarkt werd ook gebeld en kreeg een waarschuwing om dit weekend niet te gaan rellen. “Ik ben mij van geen kwaad bewust. Ik was gewoon aanwezig om verslag te doen en heb dat ook aan de agent die mij controleerde gemeld. Dit stond echter niet in de lijst van de agente die mij net belde. Slordig vind ik, maar wel goed dat ze er proactief mee bezig zijn.”

Vanaf woensdag zijn door de politie ook diverse huisbezoeken gedaan om deze waarschuwing af te geven en ouders op hun verantwoordelijkheid te wijzen. Ook het aanspreken van jongeren op straat door wijkagenten en jongerenwerkers moet uiteindelijk leiden tot een rustig weekend in Purmerend.

Relevant artikel:

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Politie treedt pro-actief op: misschien dat het helpt…..
    I keep my fingers crossed: geen rellen, geen ellende, geen plunderingen e.d. meer in Nederland (of waar danook).
    Stay safe, stay healty and behave yourself.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: