10.8 C
Purmerend
donderdag 30 maart 2023
HomeRegionaalBasisscholen en kinderdagopvang vanaf 8 februari weer open

Basisscholen en kinderdagopvang vanaf 8 februari weer open

Regionaal – Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open. Dat heeft het kabinet gisteren besloten.

Volgens het OMT is het verantwoord als de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open gaan. De buitenschoolse opvang (bso) blijft gesloten.

Het OMT adviseert om de verspreidingsrisico’s op scholen en kinderdagopvang verder te beperken. Het RIVM heeft voorstellen gedaan hoe de dagopvang en de scholen hiermee om kunnen gaan. Op basis van die voorstellen komt het kabinet, in overleg met de onderwijs- en kinderopvangpartners, op zeer korte termijn met aangepaste richtlijnen. Bij klachten moeten kinderen naar huis en als een kind positief is getest gaat de hele klas of groep in quarantaine.

‘Opluchting’

Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs): “Het is een opluchting dat de scholen weer open kunnen. Voor ouders en leraren, maar natuurlijk vooral voor de leerlingen. Want kinderen leren het beste op school, ook in sociaal opzicht. Tegelijkertijd blijven we de situatie goed in de gaten houden, want de situatie in Nederland blijft ernstig.”


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Fijn voor de kinderen: vanaf 8 februari weer naar school/dagopvang, weer interactie met leeftijdsgenootjes.
    Fijn voor de ouders: vanaf 8 februari geen leerkracht meer spelen, thuiswerken zonder afleiding.

    Ik hoop van harte dat ook andere mensen (jong, oud, met of zonder kinderen etc.) iets meer bewegingsvrijheid krijgen, de economie weer kan gaan draaien.

    Heel voorzichtig dat wel.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
10.8 ° C
11.7 °
8.9 °
88 %
1.3kmh
11 %
vr
11 °
za
9 °
zo
9 °
ma
9 °
di
3 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.