8.9 C
Purmerend
maandag 20 maart 2023
HomePurmerendGemeente Purmerend schenkt Dijklander Ziekenhuis ooievaarsnest

Gemeente Purmerend schenkt Dijklander Ziekenhuis ooievaarsnest

Purmerend – Gemeente Purmerend feliciteert het Dijklander Ziekenhuis met de opening van het nieuwe Centrum voor kinderwens en schenkt het ziekenhuis een eigen ooievaarsnest.

In het Centrum voor kinderwens draait alles om zwanger worden als dat niet vanzelf gaat. Het IVF-centrum helpt patiënten met vruchtbaarheidsproblemen uit de regio én daarbuiten. Purmerend is trots op het feit dat het Dijklander Ziekenhuis het 16e IVF-centrum in Nederland is en de enige in Noord-Holland boven Amsterdam.

Burgemeester Don Bijl en wethouder Harry Rotgans overhandigden op de dag van de opening, 1 februari, het ooievaarsnest aan de initiatiefnemers van het Centrum.

Burgemeester Bijl: “We hebben veel waardering voor iedereen die werkzaam is in de zorg. Door de pandemie wordt hier in het ziekenhuis nu nog harder gewerkt dan normaal al het geval is. Dat het gelukt is in deze lastige tijd een nieuw IVF-centrum te bouwen in Purmerend vinden wij een hele prestatie. We zijn blij dat we dit gebaar kunnen maken.”

Wethouder Rotgans vult aan: “Dat we gekozen hebben voor een ooievaarsnest behoeft bijna geen uitleg. In het Centrum voor kinderwens doen gynaecologen, gespecialiseerd verpleegkundigen en embryologen er alles aan om stellen te helpen en nieuw leven te maken. Zonder slagingsgarantie. Zo is het ook met dit ooievaarsnest. Als dit straks een mooie plek heeft, begint het wachten op de ooievaars. We hopen dat iedereen in Purmerend met ons mee duimt!”

De gemeente laat weten nog in overleg te zijn met het Dijklander Ziekenhuis over de precieze locatie van de paal met daarop het ooievaarsnest.

Relevant artikel:


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Mooi symbool hoor: zo’n ooievaarsnest.
    Klopt alleen niet volledig;
    In Dijklander Purmerend IVF centrum worden stellen geholpen zwanger te raken, maar als je eindelijk zwanger bent, kun je niet bevallen in Purmerend maar moet je bevallen in het Centrum voor geboortezorg in Hoorn. In sommige gevallen kan het zijn dat je deze keuze niet hebt en in het ziekenhuis moet bevallen.
    In een ooievaarsnest wordt het ei bevrucht , bebroedt (33-34 dagen), en komen de kleintjes ter wereld.
    Everything on the same spot.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,559VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.9 ° C
9.4 °
7.8 °
94 %
0.5kmh
100 %
ma
9 °
di
11 °
wo
11 °
do
12 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.