Purmerend

Protest bij woonwagenkamp voor extra plekken: “Wij willen ook wonen”

Purmerend –  Noodgedwongen wonen in een tent midden in de stad, daar zitten woonwagenkampbewoners nu aan te denken. Al jaren wachten ze op extra plekken voor hun kinderen en kleinkinderen. De gemeente Purmerend zegt naar een plek te zoeken, maar heeft nog niets toegezegd. Voor de bewoners aan het Akropolishof is de maat vol en dreigen daarom met acties.

“Nu is het nog vriendelijk, maar als er niets gebeurt dan staat er zo 1.000 man”, zegt Albertino Meerts. Hij voert samen met twintig andere woonwagenbewoners actie voor het kamp aan het Akropolishof in de wijk Weidevenne.

Het gaat er vandaag nog rustig aan toe: er is koffie en muziek en er wordt een praatje gemaakt met de wijkagent. De woonwagenbewoners willen vooral gehoord worden, omdat ze vinden dat ze in de steek worden gelaten door de gemeente.

Sinds 2018 zijn de kampbewoners in gesprek met de gemeente Purmerend. Er zouden extra standplaatsen komen, maar die zijn er nog niet. Ondertussen woont Albertino met zijn vrouw en dochtertje in een caravan op het erf van zijn moeder. Hij moet er niet aan denken om het kamp te verlaten. Daarnaast vind hij dat hij recht heeft op een standplaats op het kamp.

Een woordvoerder van de gemeente Purmerend geeft toe dat de gemeente  achterloopt met het zoeken naar extra plekken, maar dat er ook een grote vraag is naar reguliere woningen. Wel laat ze weten dat ze in goed gesprek zijn met alle woonwagenbewoners om een goede oplossing te vinden. Morgen gaat de wethouder voor het eerst in gesprek met de bewoners van het Akropolishof.

Omroep PowNed kwam ook even langs en maakte de volgende reportage:

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.