11.1 C
Purmerend
zaterdag 1 april 2023
Home112Woning met hennepplantage aan de Koggenland voor 6 maanden gesloten

Woning met hennepplantage aan de Koggenland voor 6 maanden gesloten

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 2 februari 2021 een drugspand aan de Koggenland voor zes maanden gesloten. In het pand is een hennepkwekerij aangetroffen. Gebruikelijk is een sluiting voor drie maanden maar omdat dit de tweede keer was dat er in woning hennep werd gekweekt is dit nu 6 maanden geworden.

De plantage is aangetroffen op 8 december 2020 in de woning. De hoeveelheid aangetroffen planten was duidelijk meer dan voor eigen gebruik.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor zes maanden niet mogen betreden.

De sluiting is bedoeld om de bekendheid van het pand als drugspand te doorbreken en de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Woningen zijn niet geschikt om op een professionele manier hennep te telen. Door aanpassingen aan de woning en onkundig aangelegde en gebruikte installaties zijn de veiligheidsrisico’s voor omwonenden van een hennepkwekerij groot. Omwonenden kunnen geconfronteerd worden met brand door oververhitting en kortsluiting, instortingsgevaar door onkundige aanpassingen aan de woning en aantasting van de gezondheid door water-lekkage en vergiftiging door gassen en pesticiden.
    Een hennepkwekerij in een woning kan de veiligheid van omwonenden aantasten: onaanvaardbaar.

    Om de onveiligheid van omwonenden (en latere bewoners) van hennepkwekerijen structureel op te lossen moet niet het illegale karakter van de hennepteelt centraal staan, maar de onveilige situaties die deze teelt veroorzaakt. 

    Omdat dit de tweede keer was dat er in woning hennep werd gekweekt is de sluiting nu 6 maanden; en dan??? Nee, je zult er naast wonen……

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.1 ° C
12.2 °
9.5 °
94 %
0.9kmh
100 %
za
10 °
zo
9 °
ma
8 °
di
7 °
wo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.