4.6 C
Purmerend
maandag 6 februari 2023
HomePurmerendSneeuwpret op komst dit weekend: "Sowieso sleetje rijden"

Sneeuwpret op komst dit weekend: “Sowieso sleetje rijden”

Regionaal –  Een echt winterweekend staat voor de deur. De temperaturen gaan omlaag en er gaat waarschijnlijk een flink pak sneeuw vallen. “De kans is groot dat er het een en ander zondag en waarschijnlijk ook zaterdagavond al naar beneden gaat dwarrelen”, zegt NH-weerman Jan Visser op NH Radio.

In het weekend wordt het koud. “Dan komt de koude lucht binnen”, zegt Jan Visser. “Zaterdagavond vriest het al een beetje en neemt de kans op neerslag toe. Dat zal dan waarschijnlijk sneeuw zijn.”

Zondag zal er veel sneeuw gaan vallen. “Het is duidelijk dat het zondag koud gaat worden: de temperatuur ligt de hele dag onder nul en er waait een flinke wind vanuit het oosten.” Waar de meeste sneeuw gaat vallen, kan Visser nog niet zeggen. “Het accent lijkt nu op het zuiden van onze provincie te liggen, maar dat kan nog steeds veranderen.” 

Sleetje rijden en stuifsneeuw

Dit weekend kan de slee dus eindelijk weer uit de kast worden gehaald. “We kunnen sowieso sleetje rijden.” De schaatsers zullen vooral naar komende week uitkijken. “Volgende week komt de vorst er goed in, dan zal er matige tot strenge vorst zijn.”

Er zal niet alleen maar sneeuwpret zijn; de sneeuw kan ook voor problemen op de weg gaan zorgen dit weekend. “De sneeuwval, in combinatie met flinke wind, kan problemen opleveren, zoals stuifsneeuw en duinvorming. Een grote kans dus voor problemen op de weg. Zondag is er kans op code oranje.”

Schaatsen slijpen

Zorg dat de schaatsen al scherp zijn zodat je volgende week snel op het ijs bent. Waar in Purmerend kun je je schaatsen laten slijpen? Bij Paul Schoenmakers aan de achterzijde van het Eggert Winkelcentrum in de Weeshuissteeg. Paul geeft aan dat hij met zijn ICELINER er klaar voor is. “Ik hoorde dat er kans is op bevroren sloten dus laat ik de machine die ik daarvoor gebruik alvast warm lopen.” Noren slijpen kost €11,95 en kunst- en hockeyschaatsen €14,95. Paul Schoenmakers is zaterdag open van 09:30 – 17:00 uur en dan vanaf dinsdag tot vrijdag van 09:30 uur tot 18:00 uur.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,549VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
4.6 ° C
5.6 °
3.3 °
92 %
2.6kmh
34 %
ma
7 °
di
5 °
wo
6 °
do
6 °
vr
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.