10 C
Purmerend
vrijdag 31 maart 2023
HomePurmerendStadsverwarming: Houd je thermostaat minimaal op 17 graden

Stadsverwarming: Houd je thermostaat minimaal op 17 graden

Purmerend – Klanten van de Stadsverwarming wordt gevraagd dit weekend de thermostaat niet lager dan 17 graden te zetten. Hiermee wordt voorkomen dat de warmtelevering van de stadsverwarming in gevaar komt door de aankomende kou en sneeuw.

Naast de kou en sneeuw dit weekend komt er een hevige oostenwind tot windkracht 7 waardoor de afkoeling veel sterker wordt. “Deze extreme weersomstandigheden hebben eerder in 2018 geleid tot enorme pieken vooral in de avond- en ochtend. Dit kwam doordat in de ochtend en avond bij al onze klanten tegelijk de thermostaat aanging.”, zegt de woordvoerder van SVP. “Ook toen hebben wij gevraagd om de thermostaat niet lager dan 17 graden te zetten en konden, ondanks de enorme kou, toch de gevraagde warmte leveren. De gemiddelde vraag konden we toen makkelijk aan.”

Ook is het verzoek om de ventilatieroosters in de ramen te sluiten. “Daarmee wordt het optreden van piekvraag voorkomen. De SVP zet zich maximaal in voor een goede warmtelevering maar daar hebben wij onze klanten wel bij nodig.”


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
10 ° C
10.6 °
9.4 °
94 %
1.3kmh
100 %
vr
10 °
za
8 °
zo
7 °
ma
8 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.