Purmerend

Stadsverwarming: Houd je thermostaat minimaal op 17 graden

Purmerend – Klanten van de Stadsverwarming wordt gevraagd dit weekend de thermostaat niet lager dan 17 graden te zetten. Hiermee wordt voorkomen dat de warmtelevering van de stadsverwarming in gevaar komt door de aankomende kou en sneeuw.

Naast de kou en sneeuw dit weekend komt er een hevige oostenwind tot windkracht 7 waardoor de afkoeling veel sterker wordt. “Deze extreme weersomstandigheden hebben eerder in 2018 geleid tot enorme pieken vooral in de avond- en ochtend. Dit kwam doordat in de ochtend en avond bij al onze klanten tegelijk de thermostaat aanging.”, zegt de woordvoerder van SVP. “Ook toen hebben wij gevraagd om de thermostaat niet lager dan 17 graden te zetten en konden, ondanks de enorme kou, toch de gevraagde warmte leveren. De gemiddelde vraag konden we toen makkelijk aan.”

Ook is het verzoek om de ventilatieroosters in de ramen te sluiten. “Daarmee wordt het optreden van piekvraag voorkomen. De SVP zet zich maximaal in voor een goede warmtelevering maar daar hebben wij onze klanten wel bij nodig.”

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.