10 C
Purmerend
vrijdag 31 maart 2023
HomePurmerendVernielingen op oude begraafplaats Nieuwstraat "Het raakt mij heel erg"

Vernielingen op oude begraafplaats Nieuwstraat “Het raakt mij heel erg”

Purmerend – Alex Vallentgoed van de Stichting Behoud en herstel Oude Begraafplaats Purmerend is boos. Boos op de onverlaten die afgelopen week vernielingen hebben gepleegd op de oude begraafplaats aan de Nieuwstraat. Van heel wat graven zijn de kettingen eraf getrapt.

“Het zijn alleen de kettingen. Er zijn gelukkig geen graven omgetrapt. Het is schrijnend omdat je met een grote groep vrijwilligers die met hart en zaligheid hier al 20 jaar bezig zijn met het onderhoud en het opknappen van de begraafplaats. Hier zijn geen superlatieven voor. Het raakt mij heel erg.”

Tegen de daders wil Alex wel wat zeggen: “Ik ga niet zeggen wat mijn hart denkt. Realiseer wat je doet. Als dit nou jullie toekomst is dan heb ik met jullie te doen.” Maar als de daders zich aan de poort melden is Alex in voor een goed gesprek. “Als ze spijt betuigen dan komen we er wel uit, denk ik.”

De schade aan de graven wordt geschat op meer dan €500.

Donateur Astrud Wildschut, die daar twee naamgenoten heeft liggen en in het verleden ook een paar keer als vrijwilliger heeft meegelopen, is zo geschrokken van het vandalisme dat ze een crowdfundingsactie is gestart. “Het is zo’n mooie begraafplaats en een mooie rustige historische plek in Purmerend. De vrijwiligers doen daar zulk goed werk. Dit is heel verdrietig, vandaar dat ik een actie ben gestart.” De crowdfundingsactie is hieronder te vinden.


Update:


Fotografie: Regio Purmerend

Dronefoto archief september 2019. © Regio Purmerend –
Een vrijwilliger is bezig met het opschilderen van een graftekst.

4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. WTF: this really makes me sick!
    Geen k*tsmoesjes dat je je verveelt, dat de Corona-regels zo zwaar zijn voor je: je hebt met je tengels van graven af te blijven.
    ALTIJD.
    Wees een “vent” en/ofof een “stoer wijf”; meld je zélf bij Politie én betaal alle door jou veroorzaakte schade zelf.
    Het ingezamelde geld kan dan besteed worden voor ondehoud en/of restauratie.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10 ° C
10.6 °
9.4 °
95 %
0.9kmh
100 %
za
10 °
zo
9 °
ma
8 °
di
8 °
wo
2 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.