112Wheermolen

Brandweer rukt uit wegens instorting in Makado Winkelcentrum

Purmerend – Even na 18:00 uur kwam er een melding binnen van een instorting in het Makado aan het John F. Kennedyplein. Het winkelcentrum werd hierna direct volledig ontruimd.

De veiligheidsregio Zaanstreek/ Waterland geeft aan dat het gaat om het dak van cafetaria Gean. De brandweer doet onderzoek. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer rukte met veel materiaal uit. Brandweer uit omliggende gemeenten kwamen ook ter plaatse.

Update:

Achteraf blijkt het mee te vallen en zou het, na inspectie van het dak, gaan om smeltende sneeuw van het dak. Deze hebben gezorgd voor lekkage in het toiletgedeelte van cafetaria Gean. De plafondplaten zouden als gevolg daarvan naar beneden zijn gekomen.

Het winkelcentrum is weer vrijgegeven.

Fotografie: Regio Purmerend


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.