17.9 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomeRegionaalKabinet verlengt avondklok tot 3 maart

Kabinet verlengt avondklok tot 3 maart

Regionaal – De avondklok wordt verlengd tot en met 2 maart. Volgens bronnen bij de politieke redactie van de Telegraaf zal het demissionaire kabinet deze boodschap aan het einde van de middag naar buiten brengen.

Als de besmettingscijfers daar aanleiding toe geven, kan de maatregel eerder weer afgeschaft worden. In een overleg vanochtend hebben betrokken ministers een OMT-advies besproken over het verlengen van de maatregel.

De avondklokmaatregel ging in op zaterdag 23 januari en zou ten minste gelden tot komende woensdag om 04.30 uur. De afgelopen dagen wees steeds meer erop dat de maatregel verlengd zou worden. Premier Rutte liet vrijdag weten dat het een serieuze optie was.

In een Kamerdebat vorige week zeiden de coalitiepartijen CDA en VVD een verlenging te steunen als dat nodig is. Later deze week is er nog een debat over.

Het kabinet maakt vanmiddag ook bekend of er schaatsmarathons en toertochten op natuurijs worden toegestaan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.9 ° C
18.9 °
16.2 °
68 %
7.2kmh
65 %
zo
17 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.