Regionaal

Kabinet verlengt avondklok tot 3 maart

Regionaal – De avondklok wordt verlengd tot en met 2 maart. Volgens bronnen bij de politieke redactie van de Telegraaf zal het demissionaire kabinet deze boodschap aan het einde van de middag naar buiten brengen.

Als de besmettingscijfers daar aanleiding toe geven, kan de maatregel eerder weer afgeschaft worden. In een overleg vanochtend hebben betrokken ministers een OMT-advies besproken over het verlengen van de maatregel.

De avondklokmaatregel ging in op zaterdag 23 januari en zou ten minste gelden tot komende woensdag om 04.30 uur. De afgelopen dagen wees steeds meer erop dat de maatregel verlengd zou worden. Premier Rutte liet vrijdag weten dat het een serieuze optie was.

In een Kamerdebat vorige week zeiden de coalitiepartijen CDA en VVD een verlenging te steunen als dat nodig is. Later deze week is er nog een debat over.

Het kabinet maakt vanmiddag ook bekend of er schaatsmarathons en toertochten op natuurijs worden toegestaan.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.