5.4 C
Purmerend
donderdag 1 december 2022

HomePurmerendIJs en Inline-Skateclub Purmerend: "De baan ligt er mooi bij"

IJs en Inline-Skateclub Purmerend: “De baan ligt er mooi bij”

Purmerend – “Het is gelukt”, zegt Adriaan Hordijk van de IJs en Inline-Skateclub Purmerend. Gisteren lag de baan nog vol sneeuw maar door de inzet van vrijwilligers en door Cor Beets van Beets Group, die een grote traktor met sneeuwschuiver beschikbaar stelde, is de baan vrijgemaakt van sneeuw. Hierna werd het water er op gespoten.

Vanochtend was het eerste moment om te kijken hoe de baan erbij lag. “Wij moeten de 5 centimeter hebben. Nu hebben we, na 1 nacht, al 1.5 centimeter. Mooi, hard ijs”, zegt Adriaan. Maar het blijft onzeker wanneer de baan opengaat. “Ik kan daar nog geen uitspraken over doen. De weersvoorspellingen zijn zo variabel op dit moment. We hadden in planning om woensdag in de middag open te gaan maar ik twijfel zelfs of dat donderdag nog wel lukt.”

Fotografie: Regio Purmerend

De IJs en Inline-Skateclub Purmerend moet bij elkaar de -20 graden hebben om de baan open te stellen. “Wij hebben nu de -10 bij elkaar, dus nog -10 te gaan. Vandaag -2 en vannacht nog -6, dan hebben we de -18. Het is dus nog onzeker wanneer we opengaan.”

Coronamaatregelen

Adriaan: “Uiteraard voldoen we aan de coronaregels. We mogen maximaal 100 mensen op de baan hebben. We gaan open met een inschrijfsysteem. Op onze website komt een aanmeldsysteem waar je je in tijdsblokken van 1.5 uur kan aanmelden. Volwassen betalen voor 1.5 uur €3,25 en voor kinderen €1,75.”

Hou de website en socials van de IJs en Inline-Skateclub Purmerend in de gaten voor wanneer de baan open wordt gesteld.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,198FansLike
2,236VolgersVolg
1,534VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
5.4 ° C
6.7 °
3.4 °
84 %
2.7kmh
83 %
do
7 °
vr
5 °
za
3 °
zo
4 °
ma
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.