Purmerend

IJs en Inline-Skateclub Purmerend: “De baan ligt er mooi bij”

Purmerend – “Het is gelukt”, zegt Adriaan Hordijk van de IJs en Inline-Skateclub Purmerend. Gisteren lag de baan nog vol sneeuw maar door de inzet van vrijwilligers en door Cor Beets van Beets Group, die een grote traktor met sneeuwschuiver beschikbaar stelde, is de baan vrijgemaakt van sneeuw. Hierna werd het water er op gespoten.

Vanochtend was het eerste moment om te kijken hoe de baan erbij lag. “Wij moeten de 5 centimeter hebben. Nu hebben we, na 1 nacht, al 1.5 centimeter. Mooi, hard ijs”, zegt Adriaan. Maar het blijft onzeker wanneer de baan opengaat. “Ik kan daar nog geen uitspraken over doen. De weersvoorspellingen zijn zo variabel op dit moment. We hadden in planning om woensdag in de middag open te gaan maar ik twijfel zelfs of dat donderdag nog wel lukt.”

Fotografie: Regio Purmerend

De IJs en Inline-Skateclub Purmerend moet bij elkaar de -20 graden hebben om de baan open te stellen. “Wij hebben nu de -10 bij elkaar, dus nog -10 te gaan. Vandaag -2 en vannacht nog -6, dan hebben we de -18. Het is dus nog onzeker wanneer we opengaan.”

Coronamaatregelen

Adriaan: “Uiteraard voldoen we aan de coronaregels. We mogen maximaal 100 mensen op de baan hebben. We gaan open met een inschrijfsysteem. Op onze website komt een aanmeldsysteem waar je je in tijdsblokken van 1.5 uur kan aanmelden. Volwassen betalen voor 1.5 uur €3,25 en voor kinderen €1,75.”

Hou de website en socials van de IJs en Inline-Skateclub Purmerend in de gaten voor wanneer de baan open wordt gesteld.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.