112Purmerend

Opsporing Verzocht deelt beelden daders inbraak bij Koopman Optiek (video)

Purmerend – In de vroege ochtend van woensdag 9 september 2020 drongen twee mannen de winkel van Koopman Optiek op de Kaasmarkt in Purmerend binnen. De schade was aanzienlijk.

Rond 04:15 uur werd de glazen pui van Koopman Optiek ingeslagen. Nadat het rolluik was geforceerd, kon het tweetal hun slag slaan. Bij de inbraak is een deel van de exclusieve collectie buit gemaakt. Bert Koopman zei toen tegen Regio Purmerend: “Ze wisten wat ze wilden hebben. De schade loopt in de tienduizenden euro’s. Gelukkig is het alleen materiële schade en is er geen menselijk leed. Even ademhalen en dan gaan we weer verder.”

Het tv-programma Opsporing Verzocht van AVROTROS besteedde vanavond aandacht aan de zaak door de camerabeelden te delen.

Wie zijn de daders?

Herkent u (een van) de mannen aan de hand van de beelden of heeft u andere informatie over hen, meld het alstublieft. Getuigen die nacht hebben het tweetal zien rijden op twee fietsen, mogelijk mountainbikes. Let u bij de beelden ook op de kleding en de manier van bewegen van de mannen; ieder detail kan belangrijk zijn voor het onderzoek.

Metalen staaf

De inbrekers wisten de winkel binnen te komen door met een metalen staaf de glazen deur kapot te slaan. Met diezelfde staaf, die ze naderhand achterlieten, hield de handlanger het rolhek omhoog zodat de andere dader er onderdoor kon tijgeren.

De daders lieten deze metalen staaf achter

Gestolen brillen

Wat de politie in het onderzoek opviel, is dat amper vijf uur na de inbraak er brillen van de betreffende merken te koop aangeboden zijn geweest; via een Marktplaatsaccount dat vermoedelijk gevestigd was in Almere. Heeft u contact gehad over zo’n aangeboden bril, die misschien bij de inbraak in Purmerend is meegenomen, neem dan contact op met de politie.

Gestolen zijn onder meer:

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt wie de inbrekers zijn?
  • Wie heeft mogelijk een of meer van de gestolen brillen ergens te koop aangeboden gezien of heeft daarover zelfs contact gehad met de mogelijke verkoper?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070 
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000 
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

Of geef online uw tip door.

Relevant artikel:Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.