4.9 C
Purmerend
zondag 2 april 2023
HomePurmerendDuurzame gebiedsontwikkeling Klein Where te Purmerend in afrondende fase

Duurzame gebiedsontwikkeling Klein Where te Purmerend in afrondende fase

Purmerend – De duurzame gebiedsontwikkeling Klein Where in Purmerend van ontwikkelcombinatie Klein Where Ontwikkeling (een samenwerking van projectontwikkelaar Linden Groep en gebiedsontwikkelaar AM) nadert haar voltooiing. Het plan wordt gerealiseerd door het voormalige bedrijventerrein De Where in Purmerend te transformeren naar een aantrekkelijk woongebied en telt na oplevering 127 woningen.

In de woonwijk Klein Where is veel aandacht voor duurzaamheid. Alle woningen hebben stadsverwarming. Er is met het Hoogheemraadschap een groenplan voor de wijk en de directe omgeving ontwikkeld. Het regenwater wordt zoveel mogelijk opgeslagen in een Water Afvoer Drainage Infiltratie (WADI) voorziening. In plaats van hemelwater af te voeren in de riolering gaat het naar een WADI, waar het water kan infiltreren in de bodem of kan worden afgevoerd naar het oppervlaktewater. Daarnaast zijn er vogelvides aangebracht in de daken en zijn er diverse tuinworkshops georganiseerd met bewoners ter bevordering van een groene inrichting van de tuinen. De gemeente Purmerend heeft voor deze wijk een zogeheten ‘Gebiedslabel’ van de organisatie NL Greenlabel ontvangen als dank voor de duurzaamheidsmaatregelen die zijn genomen binnen Klein Where.

Diana Himmelbauer, Adviseur Leefomgeving bij de gemeente, is te spreken over het instrument. “We hebben de wijk Klein Where, die onlangs is opgeleverd, laten toetsen met NL Gebiedslabel. We wilden graag onze ideeën over de inrichting integraal en objectief laten bekijken om ervan te leren. De checklists uit het label zorgen ervoor dat je je meer bewust wordt van de keuzes die je hebt gemaakt en ze in het grotere geheel kunt plaatsen. Die integrale blik, vanuit het perspectief van bewoners, komt in de openbare ruimte goed van pas. Want juist daar komen veel belangen en disciplines samen.”

De opleveringen van de woningen in de derde en tevens laatste fase zijn gestart en de eerste bewoners van deze fase hebben hun sleutel al in ontvangst genomen. Bij de oplevering ontvangen bewoners een duurzame tas gevuld met lekkernijen van lokale ondernemers. Deze tassen zijn gemaakt van de bouwhekdoeken, die zijn gebruikt tijdens de bouw van het plan. Het vullen van de tassen is uitbesteed aan mensen die werkzaam zijn bij een lokale sociale werkplaats.

De gebiedsontwikkeling Klein Where is in nauwe samenwerking met de gemeente Purmerend tot stand gekomen.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. 127 KOOPwoningen die te koop werden aangeboden (datum prijslijst: 12-11-2019) met een vanaf prijs tussen €322.900 en € 344.900 V.O.N.
  Exclusief
  – Kosten voor eventueel meerwerk
  – Aansluit- en abonneekosten voor telefoon en [CAI] kabel
  – Afsluitprovisie en notaris- en kadasterkosten voor uw hypotheek
  – Kosten voor het aanvragen van hypotheekgarantie
  – Renteverlies tijdens de bouw
  Mooi hoor maar menig (jong) startend stel krijgt dit niet gefinancierd.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
4.9 ° C
6.7 °
3.3 °
78 %
1.8kmh
32 %
zo
9 °
ma
8 °
di
8 °
wo
9 °
do
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.