10.8 C
Purmerend
dinsdag 26 maart 2024
HomePurmerendPolitieonderzoek: "hypotheekfraude bij twee vastgoed transacties in Purmerend"

Politieonderzoek: “hypotheekfraude bij twee vastgoed transacties in Purmerend”

Noord-Holland – De politie in Noord-Holland heeft in een onderzoek naar omvangrijke hypotheekfraude bij twee doorzoekingen in Vlaardingen en Purmerend, administratie en gegevensdragers in beslag genomen.

De recherche startte in 2019 een onderzoek na het ontvangen van signalen die wezen op hypotheekfraude bij twee vastgoed transacties in Purmerend. In het hierop volgende onderzoek bleek dat er mogelijk op grote schaal hypotheekaanvragen waren ingediend op basis van vervalste inkomens- en omzetgegevens.

Hoofdverdachte en nader onderzoek

De hoofdverdachte in dit onderzoek is een 54-jarige man uit Vlaardingen. Hij wordt er van verdacht de inkomensgegevens van zijn klanten te hebben vervalst zodat zij een hogere hypotheek konden afsluiten. De verwachting is dat door de inbeslagname van de administratie en gegevensdragers in Vlaardingen er meerdere verdachten naar voren zullen komen.

Als de klanten van de man uit Vlaardingen zich willens en wetens van valse inkomensgegevens hebben laten voorzien dan hebben zij zich ook schuldig gemaakt aan een misdrijf. “Dit kan tot een strafrechtelijke vervolging leiden en daarnaast ook verstrekkende gevolgen hebben voor hun hypotheek.”, geeft de recherche aan.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,539VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.8 ° C
12.2 °
9.4 °
65 %
6.3kmh
100 %
di
13 °
wo
12 °
do
9 °
vr
12 °
za
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.