6.1 C
Purmerend
zondag 24 maart 2024
HomePurmerendCrowdfundingsactie oude begraafplaats levert meer dan €1400 op

Crowdfundingsactie oude begraafplaats levert meer dan €1400 op

Purmerend – De crowdfundingsactie die de Purmerendse Astrud Wildschut verleden week is gestart wegens de vernielingen op de oude begraafplaats levert meer dan €1400 op voor de Stichting Behoud en herstel Oude Begraafplaats Purmerend.

De initiatiefneemster van de crowdfundingsactie kon er helaas niet bijzijn wegens omstandigheden. Wethouder Cultuur Eveline Tijmstra nam de honneurs waar en reikte het bedrag uit. “Ik was enorm geschrokken van het bericht dat er vernielingen zijn gepleegd op de begraafplaats. Dit is totaal respectloos voor de mensen die hier liggen maar ook respectloos voor de vele vrijwilligers die deze plek onderhouden om hier een mooie plek van te maken. Wat mij hoopvol stemde was het snelle initiatief vanuit de samenleving. Ik sta hier met het resultaat.”

Bestuurslid Alex Vallentgoed is er blij mee: “Er was eerst heel veel woede natuurlijk. Superlatieven schoten tekort. Met dit bedrag wordt de schade ruimschoots gedekt. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel reacties we hier op hebben gehad. Het is meer dan de 1400 euro want buiten de crowdfundingsactie van Astrud hebben mensen ook direct gedoneerd op onze bankrekening. Dank allemaal.”

Overigens kunnen de dader(s) zich nog steeds melden bij Alex. “Als ze spijt betuigen dan komen we er wel uit.”



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
6.1 ° C
7 °
5.1 °
79 %
6.3kmh
68 %
zo
8 °
ma
10 °
di
9 °
wo
11 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.