Purmerend

Crowdfundingsactie oude begraafplaats levert meer dan €1400 op

Purmerend – De crowdfundingsactie die de Purmerendse Astrud Wildschut verleden week is gestart wegens de vernielingen op de oude begraafplaats levert meer dan €1400 op voor de Stichting Behoud en herstel Oude Begraafplaats Purmerend.

De initiatiefneemster van de crowdfundingsactie kon er helaas niet bijzijn wegens omstandigheden. Wethouder Cultuur Eveline Tijmstra nam de honneurs waar en reikte het bedrag uit. “Ik was enorm geschrokken van het bericht dat er vernielingen zijn gepleegd op de begraafplaats. Dit is totaal respectloos voor de mensen die hier liggen maar ook respectloos voor de vele vrijwilligers die deze plek onderhouden om hier een mooie plek van te maken. Wat mij hoopvol stemde was het snelle initiatief vanuit de samenleving. Ik sta hier met het resultaat.”

Bestuurslid Alex Vallentgoed is er blij mee: “Er was eerst heel veel woede natuurlijk. Superlatieven schoten tekort. Met dit bedrag wordt de schade ruimschoots gedekt. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel reacties we hier op hebben gehad. Het is meer dan de 1400 euro want buiten de crowdfundingsactie van Astrud hebben mensen ook direct gedoneerd op onze bankrekening. Dank allemaal.”

Overigens kunnen de dader(s) zich nog steeds melden bij Alex. “Als ze spijt betuigen dan komen we er wel uit.”Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Mooi resultaat van de crowdfunding.
    Schandalig dat zulke vernielingen worden gepleegd.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: